Școala de bloggeri pentru părinți

Școala de bloggeri pentru părinți

Toamna se numără bobocii

Ceva s-a schimbat. Nădușeala prezentă încă de la prima oră a dimineții a dispărut, luându-i locul de o reavănă boare. Verdele crud al frunzelor parcă peste noapte s-a transformat în ruginiul toamnei. Vacanța de vară s-a terminat, iar școlile și-au deschis, ca în fiecare an, porțile cunoașterii. Pentru cei mici.

Dar și pentru cei mari. Și aceștia pot fi începători sau pur și simplu vor să se specializeze într-un domeniu sau altul. Și există o paletă întreagă de școli și pentru noi, cei mari.

Școala de bloggeri pentru părinți

Școala de bloggeri pentru părinți

Școala de bloggeri pentru părinți

Nevoile specializate nasc școli deosebite. Iar una dintre acestea este școala de bloggeri pentru părinți Digital Parents Talks.

Am mai povestit cum după mai bine de un an de când lansasem blogul în online cineva mi-a șoptit ceva de genul: Hei, nu ești singurul aici! Mai sunt părinți cu blog. Nu vrei să-i cunoști? Nu vrei să înveți să duci lucrurile la alt nivel?

Prima dată când am cunoscut alți părinți cu blog a fost în luna aprilie 2017. Scriam deja pe blog de mai bine de 1 an, citeam și alte bloguri, aveam o mie de întrebări despre asta, dar nu-mi luasem inima în dinți să abordez vreun blogger cu ceva mai multă experiență.

De ce aprilie 2017? Atunci am aflat de școala de bloggeri pentru părinți. Și am mers la primul meu curs de Google Analytics despre care am și scris apoi. Așa am cunoscut bloggeri care scriu despre parenting, lifestyle, sănătate, travel sau rețete culinare.

În luna mai era următorul curs, dar am chiulit. Motivat. Coincidea cu data când piersicuța mea împlinea primul ei anișor de viață.

Chiulul s-a repetat și luna următoare când școala s-a mutat din București nițel mai sus pe hartă, taman la Iași.

A urmat vacanța de vară, iar odată cu întoarcerea noastră de prin concedii s-a strigat iar catalogul. Prezent!

Parafrazând un hit la modă acum câțiva ani, dar care revine în fiecare sezon cald, eu vara nu stau. Așa că datorită evenimentelor la care am participat alături de alți părinți bloggeri, am reușit să mă revăd cu cei pe care i-am cunoscut în prier. Să mă revăd, dar și să cunosc alții.

Digital Parents Talks #8

Școala de bloggeri pentru părinți

Diana, Evelina, Ioana și Ana

Revenind la luna septembrie, când am participat la un nou curs DPT, cel de-al optulea, am avut o surpriză. Nu mai erau doar cei vreo 20 de cursanți din primăvară, ci de vreo 3 ori mai mulți. Pe unii îi știam din online sau de la diversele evenimente pe unde ne-am mai întâlnit. Cu alții am reușit printre picături să schimb o vorbă-două în pauze. Dar au fost și mulți pe care aș dori să-i cunosc. Poate data viitoare.

Despre ce a fost vorba la cursul din toamnă? Exact de lucruri care frământă orice blogger la un moment dat. Despre Comunitate. Branding Personal. SEO.

Cele care ne-au vorbit despre aceste subiecte au fost Ioana Chicet Macoveiciuc (mai cunoscută ca Prințesa Urbană), Evelina Nicula (director de marketing și comunicare la Kinderpedia, platforma care aduce aproape părinții de educatori), Diana Ghindă (de la comunitatea de practică și învățare pentru traineri, facilitatori și coachi Training Cafe) și Lavinia Pavel (Parenting PR).

Laviniei, chiar dacă am lăsat-o la urmă, trebuie să îi mulțumesc pentru că ea este vinovata de șoaptele de mai sus care m-au scos din casă și m-au determinat să cunosc atâția oameni frumoși cu preocupări comune.

Nu o să intru în detalii prea tehnice, însă esența este detaliată mai jos.

Comunitatea

Se vede pe orice blog când cineva își rupe două secunde și lasă un comentariu. Sau pe Facebook, când distribuie articolul respectiv. Este cea mai mare mulțumire a oricărui blogger, că nu a scris în zadar. Iar aici vorbim doar de online, dar este extraordinar să vezi că este vie, organică, când lucrurile se mută în offline. Când ne întâlnim, schimbăm idei, facem lucrurile să se miște. Comunitățile se pot naște în jurul unei idei, unui scop. Iar al meu este să facem împreună un viitor mai bun pentru copiii noștri. Prin educație, blândețe, empatie, inteligență și zâmbete.

Brandul

Ceea ce ne diferențiază, ne face unici și ușor de recunoscut. De la modul în care scriem, de la cum abordăm diferite subiecte, până la denumirea și logo-ul blogului.

S-a discutat despre brand legat de nume propriu, când vrei să te promovezi ca persoană, sau așa cum este cazul Jurnalului unui tată, când este vorba de ceva mai mult decât povestea mea.

SEO

Ultimul subiect și cel mai arid. Despre abordările aproape matematice a ceea ce trebuie efectuat de un blogger sau pasionat de social media pentru ca mesajul să ajungă la public, la cel interesat de subiectul scris. Google, Facebook sunt cei doi giganți pe care trebuie să-i îmblânzești. Să încerci să-i descoși de complicatele și mereu schimbătoarele metode de abordare. De algoritmi care consideră că ceea ce faci este sau nu bine.

Nu o dată s-a întâmplat să-mi pun întrebare de ce scriu. Blogul a pornit dintr-o emoție puternică ca un fel de jurnal online. Mi-am dat seama pe parcurs că nu sunt citit doar de familie, prieteni, vecini. Că într-un fel trebuie să devin mai responsabil, să aduc întotdeauna informații noi, relevante. Cele mai multe care au tangență cu mine, cu interesele mele de părinte, dar care pot fi utile și altor părinți.

Iar fiecare interacțiune, apreciere sau comentariu al vostru mă încurajează să merg mai departe.

Vă mulțumesc!

Inițiatorul acestui proiect, Ana Nicolescu (Parenting PR) și-a dorit ca aceste cursuri să fie gratuite, iar pentru acest fapt s-a implicat în a găsi sprijin în cei care au făcut acest lucru posibil, iar companiile prezente au fost Disney Channel, Idea Bank, Kinderpedia, Aqua Carpatica și Bioderma.

Bineînțeles trebuie să menționez și locația deosebită unde a avut loc evenimentul. Conacul Golescu. Grație DGASPC Sector 6.

La mulți ani Digital Parents Talks pentru împlinirea primul an!

Școala de bloggeri pentru părinți

Lavinia și Ana

Foto credit: Cristina Nichituș Roncea

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: