Cultivarea inteligenței parentale

Cultivarea inteligenței parentale

Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare

Așa cum v-am obișnuit cu anunțarea unor evenimente frumoase dedicate părinților și copiilor, revin cu cel mai important eveniment pentru sănătatea relațională a familiei.

Conferința face parte din programul național #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia care are drept scop promovarea sănătății relaționale, prin cultivarea inteligenței emoționale și interpersonale, manifestată sub toate formele ei.

Subiectele abordate de către cei trei dintre cei mai apreciați experți în psihologie și parenting, Gáspár György, Urania Cremene și Diana Stănculeanu, vor pleca de la întrebări cruciale ale oricărui părinte în relația cu cei mici.

Pe lângă părinți sunt așteptați la eveniment bunici, reprezentanți din sistemele educaționale, specialiști în sănătate, psihologie și psihoterapie, dar și pasionații din social media cu preocupări în zona de parenting.

Te provoc să te gândești, chiar acum, preț de câteva secunde la:

  • Cum ar fi dacă că între tine și copil ar putea exista o mai bună cooperare?
  • Dacă ai afla cum poți să le stârnești atenția, curiozitatea și receptivitatea față de ceea ce este important pentru voi ca familie?
  • Oare adolescenții și copiii și-ar putea exprima mai ușor propriile emoții și sentimente, evitând astfel unele discuții sau chiar certuri inutile?
  • Nu ai vrea să știi exact ce și cum să-i spui copilului, iar creierul acestuia să treacă de la starea de reactivitate la cea de receptivitate?
  • În definitiv este vorba despre fericire. Armonie. Nu ți-ai dori să ai informații corecte și mai ales validate științific despre ceea ce este sănătos, dar și ce este nociv pentru starea de bine a familiei tale?

Cei trei experți menționați mai sus pornesc de la același mesaj:

Părinții și îngrijitorii din zilele noastre au șansa de a cultiva flexibilitatea, receptivitatea și reziliența copiilor de azi și a adulților de mâine, dacă își ajustează stilurile parentale prin dezvoltarea inteligenței parentale.

Mesaj de la Diana Stănculeanu (Salvați Copiii)

 „Vă invit pe 29 octombrie să vorbim, onest și fără rușine, despre educație sexuală, a noastră și a copiilor noștri, în strânsă legătură cu sănătatea, protecția, viața afectivă, intimitatea și autonomia pe care, le dorim prezente în familiile noastre.”

Mesaj de la Urania Cremene

De ce avem stilul parental pe care îl avem și cum influențează aceste diferențe dinamica în cuplu? Ce impact au aceste diferențe asupra felului în care ne educăm copiii și ce se întâmplă pe termen lung? Cum putem ajunge la un consens, acolo unde pare că nu există niciunul? Vino să afli toate acestea”

Mesaj de la Gáspár György

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți face față emoțiilor dificile, despre strategiile inteligente prin care poți oferi un prim ajutor emoțional și despre cum să fii un adult de încredere în viața copiilor din jurul tău, atunci, pe 29 octombrie, e musai să fii în sală.”

Evenimentul va fi moderat de Paula Herlo, producător al emisiunii „România, Te Iubesc!. De asemenea, este câștigătoare a premiului internațional Emmy în urma campaniei media Tu știi ce mai face copilul tău? și președinte onorific al Asociației Dăruiește Viață. Activitățile umanitare ale Paulei și proiectele sale pot fi urmărite pe site-ul paulaherlo.ro.

Așadar, conferința de la București, din 29 octombrie, este despre nevoile reale ale copiilor. Cultivarea inteligenței parentale. Impactul relației de cuplu asupra dezvoltării și sănătății copilului. Sănătatea emoțională și relațională a întregii familii. Acestea sunt strategiile prin care îi putem ajuta pe copiii zilelor noastre să-și dezvolte sănătatea mintală și reziliența. Cu toții ne dorim să devină adolescenți și, mai apoi, adulți curajoși. Plini de compasiune și deschiși față de conectarea umană.

Evenimentului va avea loc într-una într-una dintre cele mai spectaculoase locații din București – Biavati Events.

Programul evenimentului:

09:30-10:00 Înregistrarea participanților

10:00-11:30 Importanța sănătății sexuale. Despre corp, emoții și relații în educația sexuală a copiilor

11:30-11:45 Coffee break

11:45-13:15 Stilurile parentale. Impactul lor în cuplu și în relația cu cei mici

13:15-14:30 Pauza de prânz

14:30-16:00 Inteligența emoțională. Cum îi putem ajuta pe copii să se împrietenească cu emoțiile

16:00-17:00 Întrebări și răspunsuri 

Taxa de participare la acest eveniment este de 200 lei, iar data limită de înscriere a participanților este vineri, 27 octombrie. Înscrierea se face completând datele în acest formular.

Inițiatorii evenimentului Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare sunt Pagina de Psihologie, Mozaic Media și Salvați Copiii.

Pentru mai multe informații, vă invit să scrieți la adresa de e-mail contact@paginadepsihologie.ro. Detalii suplimentare găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, poți să apreciezi pagina de Facebook. Sunt prezent și pe Instagram.

Te invit să te abonezi la Newsletter.

Sharing is caring, așa că distribuie și prietenilor tăi interesați de participarea la conferința Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: