O săptămână nebună

Încotro ne mai îndreptăm?

Încotro ne mai îndreptăm?

Marea Britanie

Conform publicației britanice The Guardian, în ediția online din 30 septembrie, un băiat de 14 ani a fost înjunghiat în fața unei moschei din Birmingham. A fost unul dintre mai multe incidente violente din patru orașe, care au lăsat doi morți și alți câțiva răniți între noaptea de vineri spre sâmbătă.

Spania

Duminică a avut loc un referendum în Spania. Secesionist. Este al doilea atac de amploare la construcția Uniunii Europene, după Brexit. Referendumul pentru autonomia regiunii Catalonia nu a fost autorizat de către guvernul central. Și totuși s-a ținut loc. Ceea ce a dus la intervenția în forță a poliției care au năvălit în multe secții de vot. Pentru a stopa votarea și confisca urnele.

Rezultatul imediat? Peste 760 de oameni au fost răniți în confruntările dintre votanți și poliție.

Despre ce implicații va avea însă acest referendum îl las pe dragii analiști politici să vorbească. Oricum e mult de spus. Si nu cred că e cineva care poate să vadă clar, să anticipeze ce va urma și unde se va ajunge. Așa cum nici acum, după referendumul din vara anului trecut privind Brexitul, nu avem o imagine clară.

Franța

Tot duminică a mai avut loc o scenă șocantă. Alt atac barbar. În Franța. Care de vreo doi ani este unul dintre principalele teatre de operațiuni ale unor astfel de atacuri. Două tinere au fost înjunghiate mortal. În numele unei religii. Scenele din Catalonia au eclipsat însă acest atac odios.

Statele Unite

Și azi, la început de săptămână, în timp ce ne întrebam ce este mai grav din ce s-a întâmplat în weekend, a avut loc altceva groaznic. Un atac armat extrem de sângeros în SUA. De data asta se pare că lipsește motivația religioasă. Însă bilanțul este negru: 50 de morți și peste 200 de răniți.

Încotro ne mai îndreptăm?

O săptămână nebună după altă săptămână nebună.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, poți să apreciezi pagina de Facebook. Sunt prezent și pe Instagram.

Te invit să te abonezi la Newsletter.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: