pasi-sarcina-usoara

Pași pentru o sarcină ușoară

Pași pentru o sarcină ușoară

Atunci și acum

Pași pentru o sarcină ușoară… Acum mai bine de vreo 11 ani, când urma să devin prima dată tată aveam vreo sută de întrebări. Mai mult ca sigur că viitoarele mămici nu au doar o sută de întrebări. Poate spre un milion🙂 Despre evoluția sarcinii, diferențele dintre fiecare trimestru, teste, alimentația și mișcarea în timpul sarcinii, momentul nașterii, subiectul alăptării, diversificare. Câte și mai câte. Informații la acel moment erau extrem de puține. Foarte puține cărți erau pe piață. Majoritatea erau traduse din engleză. Însă nu prea se potrivea realitatea din acele cărți cu ce era la noi.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, librăriile au standuri întregi de cărți dedicate. Însă, vânzările nu merg extraordinar. Ne grăbim, nu avem timp să căutăm la raft. Costă. Bani. Timp. De multe ori este mult mai comod un search pe Google. Rapid. Gratuit. Sute, mii de răspunsuri. Numai că… Impas! Care informație este corectă? Să cred ce scrie pe blogul lui A sau B ori site-ul C sau D? Dar uite ce scrie pe grupurile E, F și G de pe Facebook! Să mai zic și ce scrie pe forumurile H, I, J? Unde mai pui că unele informații se bat cap în cap. Sau sunt incomplete. Ori nu mai sunt relevante. Ce era acum 5 ani valabil, azi s-a schimbat. Asta dacă discutăm numai de online. Și în offline dacă vorbești cu 10 prieteni afli 11 opinii și fiecare îți povestește alte n experiențe auzite.

Și cum orice problemă trebuie să aibă o rezolvare, lucrurile sunt pe calea cea bună.

Deja unii pași erau făcuți în această direcție de către Parenting ADS cu seria de evenimente Social Moms despre care v-am povestit recent.

De data aceasta vor să ducă lucrurile mai departe și cu mult entuziasm, în parteneriat cu Ioana Macoveiciuc, au dat startul unui nou proiect: Parenting Academy! Destinat atât viitorilor părinți, cât și celor mai proaspeți părinți.

Parenting Academy

Parenting Academy înseamnă o serie de evenimente, la care vor participa specialiști de renume în calitate de speakeri.

Iar primul eveniment, Pași pentru o sarcină sănătoasă, va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10:00, la Hotel Sheraton din București.

Invitații și subiectele de discuție sunt:

  • Dr. Cătălin Petru Haiduc, Medic Primar Obstetrică și Ginecologie – Probleme în timpul sarcinii.
  • Dr. Simona Tivadar, Medic primar diabet, boli de nutriție și metabolism – Nutriția mamei în timpul sarcinii.
  • Andreea Pautov Ioniță, Professional Tree Hugger @suntuncopac.com – Yoga Studio & more – YOGA în sarcină.
  • Moderator este Ioana Macoveiciuc, blogger @printesaurbana.ro

Accesul se face contra-cost: 120 lei/loc. Evenimentul va putea fi vizionat și online: 50 lei.

Am o surpriză pentru părinții din comunitatea mea, cărora le pot oferi o reducere de 15%.

Am pregătit un cod de reducere pentru voi (valabil pana la 15 octombrie), pe care îl puteți introduce în formularul de înscriere.

Codul este: JURNALULUNUITATA

Pași pentru o sarcină ușoară

Pași pentru o sarcină ușoară

Cum au fost alese subiectele

Mămici, tătici, chiar și bunici, cu toții ne dorim o sarcină sănătoasă. Este primul pas pentru un copil sănătos. Pentru un viitor adult sănătos.

De asemenea, toți știm că orice sarcină este monitorizată de un medic ginecolog. Și cine altcineva ar putea să explice pe îndelete și pe înțelesul tuturor care sunt testele înainte și în timpul sarcinii, care sunt cele mai dese probleme întâlnite probleme în sarcină și cum putem să le gestionăm decât un specialist în obstetrică și ginecologie?

De asemenea, tot un specialist, de data aceasta în nutriție, va vorbi despre cât de importantă este alimentația în timpul sarcinii. Atât pentru sănătatea mamei, dar și pentru sănătatea fătului. Vom afla ce alimente ar trebui consumate, ba chiar nu ar trebui să lipsească din dieta gravidei. Dar și despre alimentele care ar trebui evitate. Specialistul va clarifica și o problemă care frământă multe viitoare mămici: kilogramele în sarcină.

Terapeutul Yoga va aborda de asemenea un subiect extrem de interesant și nu foarte cunoscut: Yoga în sarcină. O modalitate excepțională prin care viitoarele mămici se pot menține în formă, fără a-și pune în pericol sarcina. Dar vor fi abordate și alte subiecte utile viitoarelor mămici. De exemplu, poziții de dormit în sarcină. Sau masajul și terapiile manuale în sarcină, așa că și viitorii tătici sunt așteptați la eveniment:)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, poți să apreciezi pagina de Facebook. Sunt prezent și pe Instagram.

Te invit să te abonezi la Newsletter.

Sharing is caring, așa că distribuie și prietenilor tăi interesați de pași pentru o sarcină ușoară.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: