alimentatie-copil-etape-de-varsta

Alimentația copilului pe etape de vârstă

Nu mi-e frică de bucătărie

Dacă aveți copii sigur știți melodia „Nu mi-e frică de bau-bau“.

Eu propun una nouă „Nu mi-e frică de bucătărie“:)

Ce legătură are una cu alta?

Până nu demult, de fapt chiar și în zilele noastre, există încă tiparul mental că femeia e responsabilă de întreținerea și curățenia prin casă, de gătit, de… în general de multe alte lucruri nedemne de un bărbat. Care nu ar fi… bărbătești. O egalitate, dacă vreți, între femeie și gospodină.

Lucrurile s-au mai schimbat.

Bărbații au aflat pe unde e localizată mașina de spălat, acum știu că lucrurile murdare se sortează, că e atât de simplu să o pornești și apoi să întinzi lucrurile la uscat.

Tații au aflat că se pot juca și cu fetele lor, nu doar fotbal cu băieții.

Bărbații au mai aflat că în bucătărie se pot întâmpla lucruri magice. Își pot etala talente mai mult sau mai puțin ascunse. Pot impresiona. Pot zâmbi mai enigmatic ca Mona Lisa argumentând că oricum cei mai buni bucătari sunt bărbații. Chiar dacă realitatea este mult mai nuanțată. Marii chef-i spun că nimeni nu face mâncarea mai bună ca mamele lor!

Vorba lui Nică, nu știu alții cum sunt, dar mie nu mi-e frică de bucătărie. Îmi place să mănânc. Și mai ales să știu ce mănânc. Iar pentru asta îmi place să gătesc. Singur, împreună cu soția și de ceva timp împreună și cu fata noastră cea mare, de 11 ani!

La fel ca și voi, sunt un tată care a ales să se implice în creșterea copiilor mei, a celor două fete. Inlusiv în ceea ce privește alimentația. Un subiect vast. Care de multe ori ne dă bătăi de cap. Mai ales de când începe diversificarea. Iar cum a doua mea fetiță are puțin peste 1 an…

Alimentația copilului pe etape de vârstă

Alimentația copilului pe etapede vârstă

Așa cum bine știți, am sprijinit și voi continua să sprijin o serie de evenimente care vin în sprijinul taților și viitorilor tați. Iar acum este vorba de cele din seria Modern Dad’s Challenges care va avea ca subiect chiar Alimentația copilului pe etape de vârstă.

Ce presupune alimentația copilului în primele 6 luni și cum tatăl se poate implica în perioada alăptării?

Când începem diversificarea alimentației celui mic? Ce metodă alegem? Diversificarea clasică sau autodiversificarea?

Când începem hidratarea bebelușului? Cum alegem apa potrivită pentru el sau pentru realizarea hranei?

La întrebările de mai sus vin cu răspunsuri Florina Badea, Health Coach&Health Blogger, Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver, dr. Lygia Alexandrescu, Doctor Nutriționist și un Medic pediatru.

Evenimentul va avea loc pe 10 octombrie, de la 18.30, la Hotel Internațional din București.

Tații care doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie în prealabil pe blogul Frunzaresc.eu, ca inițiator al MDC. Locurile sunt limitate (100 de locuri), iar participarea este gratuită.

Tăticii vor avea parte de surprize din partea brandurilor care s-au alăturat evenimentului: Aquatique, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, ErFi România și Beaba.

Plus, un workshop practic, în care invitații vor fi implicați și provocați să gătească o rețetă sănătoasă pentru cei mici.

Jurnalulunuitata.ro va fi partener media la acest eveniment, alaturi de: Sfatulparintilor.ro, RomaniaPozitiva.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, Artistu.ro, Florinabadea.ro, Maruan.ro, Laurafrunza.com, Ralucaloteanu.ro, Pricopie.com, Annazidezi.com, Septembriejoi.com, Roxanadulgheru.ro, Styleandthecity.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Supermamici.com, Carmenradu.ro, Johannasburg.ro, Unsoideblog.ro, Mamapetoc.ro, Teavasilescu.ro, Babymanager.wordpress.ro, Zanascutecel.ro, Acasacumami.ro, Rozsaunu.ro, Laurabucur.ro, Danaganja.ro, Super-Mami.ro, Revelatiideparinte.ro, Aminatomescu.ro, Rozsaunu.ro, Gossipme.ro, G0-big.ro, Kinderpedia.co.
Responsabilă de realizarea și implementarea evenimentului este agenția de publicitate Creative Energy Corner.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, poți să apreciezi pagina de Facebook. Sunt prezent și pe Instagram.

Te invit să te abonezi la Newsletter.

Sharing is caring, așa că distribuie și prietenilor tăi interesați de eveniment.

 

Comentarii Facebook

Un comentariu

  • aparate de etichetat 26 octombrie 2017 Reply

    am citit foarte multe articole si studii referitoare la cresterea unui copil si chiar nu exista o alimentatie conventionala ci doar o adaptare a acesteia in functie de procesul de crestere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: