lumea-papusilor

Campania „Păpușile Operei Comice”

Opera Comică pentru Copii prezintă premiera baletului „Lumea Păpușilor”

Conform Biroului de presă al Operei Comice pentru Copii, pe 23 și 24 septembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă, în premieră, baletul „Lumea Păpușilor”.

Regizor și coregraf este Cătălin Caracaș (solist al Operei Naționale București din anul 1992 precum și solist și coregraf al Operei Comice pentru Copii), scenografia Adriana Urmuzescu și coloana sonoră este semnată de Antonel Oprescu.

Spectacolul, care se va juca la Sala Mare, are la bază baletul clasic „Coppélia” de Léo Delibes. Cu un libret scris de Charles Nuitter și Arthur Saint-Léon și pus în scenă prima oară la Teatrul Imperial din Paris (Théatre Imperial de L’Opéra), în ziua de 25 mai  1870.

Campania „Păpușile Operei Comice”Copiii vor putea vedea cum păpușile prind viață, urmărind povestea a doi tineri logodnici care trec cu succes proba iubirii lor în urma unei încercări neașteptate.

Κοπελιά înseamnă fată, domnișoară, fecioară, în limba greacă.

Tânăra Swanilda își surprinde logodnicul, pe Franz, suspinând la vederea unei frumoase domnișoare la fereastra meșterului Coppélius. Aceasta fiind nimeni alta decât una dintre păpușile meșterului.

Coppélia, păpușa, este ideea bacherului Hoffman, unul dintre cei mai bogați oameni. Nimeni altul decât tatăl lui Franz. El este cel care i-a comandat celebrului inventator, Coppélius, o păpușă care poate seduce orice bărbat.

Cuprinsă de gelozie, Swanilda reușește să pătrundă alături de prietenele sale în atelierul bătrânului. Coppelius revine în atelier și le izgonește pe fete, mai puțin pe Swanilda. Aceasta se așază în locul păpușii și se deghizează în hainele ei.

<<Lumea păpușilor>> e o lume fantastică, iar cu puterea minții putem să însuflețim chiar și păpușile. Mi-am dorit un spectacol dinamic și antrenant pentru copii. (…) Este printre primele balete cu care copiii trebuie să se familiarizeze din marea familie a baletului clasic”, spune regizorul și coregraful Cătălin Caracaș.

Campania „Păpușile Operei Comice”

Cu ocazia punerii în scenă a acestui balet, OCC derulează campania „Păpușile Operei Comice”.

În perioada 15 septembrie – 15 octombrie, bucureștenii sunt invitați să doneze păpuși în stare bună. Acestea vor fi colectate în urna amplasată la intrarea principală a instituției din Calea Giulești nr. 16.

Păpușile strânse vor fi apoi donate asociațiilor care se ocupă de copiii defavorizați.

Baletul „Lumea Păpușilor” se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, prin rețeaua bilete.ro.

În perioada următoare, copiii și părinții vor putea urmări, la Sala Mare, o serie de producții noi. Dar și spectacole îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

În octombrie baletul „Prințul Crab”, opera „Hänsel și Gretel” și suita de spectacole itinerante „Noaptea Vrăjitoarelor”.

Iar în noiembrie baletul „Frumoasa Vasilisa” și premiera operetei „Noapte la Veneția”.

Luna decembrie va prilejui reîntâlnirea publicului spectator cu personajele celebrului balet „Spărgătorul de Nuci”, a cărui coregrafie este semnată tot de Cătălin Caracaș.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 16 premiere.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un share. Sunt prezent și pe Instagram.

Dacă îți place Campania „Păpușile Operei Comice”, distribuie și prietenilor tăi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: