Lectie-de-Actorie-Ioana-Ginghina-fotografie-Mihai-Raitaru-septembrie-2017 (49)

Trei ore. Trei ore de actorie. Trei ore în care am redevenit copil. Trei ore de distracție și joacă.

Invitația

Am avut niște zile pline. Multe evenimente interesante. Am scris putin, dar încep să mă revanșez. Am tolba plină.

A doua zi după evenimentul organizat de Social Moms despre care am scris aici, am participat la alt tip de eveniment. Tot dedicat părinților. Mai precis o lecție de actorie.

Invitația a venit de la Ana Nicolescu, Managing Partner @Parenting PR şi blogger @mamicaurbana.ro. Bineînțeles, că de organizare a fost responsabilă și Lavinia Pavel, Strategic Partner @Parenting PR.

Având deja o experiență pozitivă privind evenimentele organizate de Parenting PR n-am stat deloc pe gânduri și am acceptat invitația. Mai ales că era vorba de a ne distra la o petrecere cu multă improvizație, creativitate, exerciții de energie și de apreciere. Adică lucruri pe care le facem cam în fiecare zi, chiar dacă nu suntem pe deplin conștienți de ele.

Pe de altă parte, m-au cam luat emoțiile în ziua cu pricina când Ana mi-a adus aminte că are loc evenimentul. OK, am tot fost la teatru, dar stăteam în sală și urmăream actorii de pe scenă. Nu am cochetat vreodată cu actoria. Nici nu prea m-a ajutat firea mea cam directă și francă să pot interpreta vreun alt rol decât ceea ce sunt în viața de zi cu zi.

Așa că într-o seară de joi, traversam parcul copilăriei mele, Cișmigiu, în drum spre sediul MiniArtShow unde trebuiau să de desfășoare ostilitățile;) Bătând aleile parcului îmi reveneau amintiri de când alergam după porumbei și mă bucuram la o vată pe băț. Dar și mă întrebam ce va urma.

Participanții

Inedita lecție a fost susținută de actrița Ioana Ginghină, pe unii cursanți îi știam cel puțin din vedere de la alte evenimente dedicate părinților sau bloggerilor din zona de parenting.

Ei bine, de această dată, Ioana Ginghină ne-a provocat la câteva jocuri haioase și pline de energie, în urma cărora am reușit să ne reținem numele.

Întâi și întâi, Ioana ne-a aliniat în cerc. Rând pe rând am ieșit fiecare alergând prin dreptul celorlalți spunându-ne numele luuuuung, cam cât dura alergarea în jurul cercului.

Apoi, păstrând alinierea în cerc, Ioana și-a spus numele și apoi a făcut un gest. Următorul “actor” a spus numele Ioanei însoțit de gestul acesteia și apoi numele propriu, însoțit de alt gest (o bătaie din palme, ridicarea mâinii, sărit în sus sau orice altceva). Al treilea “actor”  a repetat numele primilor doi, inclusiv gesturile acestora, apoi își spunea numele și bineînțeles se semna cu propriul gest. Bine, bine și dacă ai norocul să fi al optulea (cum am fost eu) cum reții toate astea? Tocmai aici e frumusețea exercițiului! Pentru că până să îți vină rândul ai șansa să ți se repete de șapte ori numele și gesturile fiecăruia! Iar cum repetiția este mama învățăturii…

Și așa ne-am reținut numele unul altuia: Ada, AncaAndreiBianca, DenisaDina, Iuliana, Iohanna și Laura.

Cele trei ore

Așa cum scria și Iuliana aici, nu voi repeta descrierea exercițiilor care au fost atât de bine puse pe blog de Ana sau de ceilalți “actori” enumerați mai sus care au fost mai vrednici decât mine în a povesti despre eveniment.

Dar vă voi spune că cele trei ore de actorie pe care le-am petrecut la MiniArtShow au fost trei ore în care am redevenit copil. Trei ore de distracție și joacă. O seară fermecată în care m-am confruntat cu o serie întreagă de emoții. Le-am acceptat sau le-am provocat. Alături de ceilalți părinți fantastici. Trei ore de cote maxime ale entuziasmului. Pentru că am  râs cu poftă, uneori chiar și când încercam să îmi iau rolul în serios.

Abia acum am înțeles mesajul subliminal, transmis de tramvaiul imprimat de bluza lui Andrei: mai deraiați și voi din când în când de la rutina zilnică!

MiniArtShow

Copiii noștri au nevoie și de lecții de actorie. Un adevărat univers unde se lucrează cu emoții, improvizație și creativitate. Și totul într-un cadru sigur, unde există și reguli și disciplină.

Ceea ce mi-a rămas în minte a fost afirmația Ioanei care a spus că întotdeauna lecțiile de actorie și spectacolele organizate la școala de teatru pentru copii MiniArtShow sunt organizate pe module, perfect adaptate pentru vârsta copiilor. Ca exemplu, spunea că niciodată nu o să pună în scenă Romeo și Julieta interpretat de copii. Pentru că nu este fair pentru ei. Pentru că nu este pentru vârsta copilăriei.

Mai multe detalii despre orele de actorie pentru copii susținute de actrița Ioana Ginghina găsiți aici.

În încheiere, mulțumesc Anei și Laviniei pentru invitație, Ioanei pentru minunata lecție de actorie, Dulcipass pentru că ne-a făcut seara mai dulce, Starbucks care mi-a dat energie a doua zi și lui Mihai care a surprins atât de bine momentele magice.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: