tricicletă-Galileo

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Cum am auzit de tricicleta Galileo

Într-o după-amiază târzie, când arșița verii începuse să se domolească, împreună cu soția și fetița noastră cea mică la prezentarea unor produse pentru copii cu ocazia deschiderii unui showroom de profil. Chiar în ziua când cea mică își mai adăuga o lună la primul ei an de când venise pe lume. Tocmai împlinea 13 luni.

Produse faine numai din gama premium, prezentare profi, loc amenajat de joacă pentru prichindei.  Nu de alta, dar alături de fetița noastră mai erau o serie întreagă de toddleri zburdalnici. Plini de energie care nu ar fi avut răbdarea adulților. Noroc cu o simpatică Minnie. Adusă de chiar organizatorii evenimentului de prezentare. Și care a reușit cu brio să facă față unei adevărate grădinițe de copii:))

Am văzut, pipăit, testat, scaune auto pentru copii, cărucioare și alte minunății dedicate prichindeilor noștri. Multe dintre ele, chiar și nouă ca părinți ne fac viața mai ușoară. S-a  vorbit despre materiale din care sunt confecționate, rezistență, testele efectuate, tendințe.

Spuneam mai sus că cei mici nu ar fi avut răbdarea noastră. Dar noi parcă împrumutasem de la ei curiozitatea. Și puneam multe, multe întrebări. Partea frumoasă? Răspunsurile veneau instantaneu, de parcă am fi avut în față un câștigător al concursurilor de tipul ”știi și câștigi”

Nu o sa insist prea mult pe TOT ce s-a prezentat, ci doar pe VEDETA prezentării. O tricicletă.

Dar nu o tricicletă oricare, ci este vorba de…

Tricicleta Galileo

Scriam mai sus că la eveniment au luat parte mai mulți părinți însoțiți de prichindei. De ce? Pentru a testa tricicleta. Una e ca părinte să crezi că asta s-ar potrivi copilului și alta e să te convingi la fața locului. Să o testeze inclusiv copilul. Beneficiarul achiziției:) Înainte de cumpărare! Ceea ce mi se pare o idee grozavă.

Și uite așa copiii au avut parte de primul lor test-drive! Cu o tricicletă. Cu tricicleta Galileo.

Iar noi, părinții, am putut să vedem despre ce este vorba. Să o testăm și noi. Să vedem dacă chiar se pliază dintr-o mișcare așa cum ni ne demonstrase mai devreme în cadrul prezentării.

La două luni după utilizare

Am apreciat tricicleta Galileo de când am văzut-o atunci. Acum, la mai bine de două luni de utilizat tricicleta Galileo pot confirma că este într-adevăr remarcabilă. Și în cele ce urmează veți și vedea ce o face atât de specială.

Apectul

Așa cum îi stă bine oricărui produs premium, inclusiv aspectul contează, nu doar funcționalitatea. De funcționalități o să scriu mai jos, însă tricicleta arată într-un mare fel. Predomină culoarea alb.  Scăunelul și accesoriile sunt în trei culori disponibile. Toate extrem de vii și plăcute. Roșu, albastru sau verde.

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Transformers:)

Mă duce cu gândul la un film SF. Știți seria de filme Transformers? Chiar se transformă!Minunea asta albă se pliază extrem de compact. Pentru noi contează foarte mult când călătorim cu mașina. Mai ales atunci când nu ai un tanc de mașină, ci una micuță, de oraș, care știm bine cât de mic are portbagajul. După ce pliez tricicleta Galileo și o pun în portbagaj tot mai rămâne suficient loc de bagaje sau cumpărături.

În scurt timp va urma să o și transformăm. Pentru că beneficiază de pedalele progresive. Adică se pot schimba în funcție de vârsta și înălțimea copilului.

Copertina de soare se poate scoate cu ușurință dacă nu avem nevoie de ea.

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Manevrabilitate

Cum mânerul este telescopic, atât eu cât și soția îl reglăm cu ușurință. În funcție de înălțimea noastră. Mai exact de cine împinge tricicleta. Până să văd tricicleta Galileo mă uitasem și la alte triciclete. Toate aveau mânerul de împins ca o țeavă, ceea ce nu e tocmai ok. De cele mai multe ori când urci sau cobori o bordură toată forța e preluată de acea bară care la un moment dat cedează. Sunt pățit. Am rămas cu prima fetiță în pană cu o asemenea tricicletă. De înțeles deci de ce mă interesa să găsesc o tricicletă solidă. Și am găsit. Tricicleta Galileo a preluat sistemul de împingere de la cărucioare și bine a făcut!

Pe trotuar, în parc sau în orice alt loc contează foarte mult manevrabilitatea. Roata din față e pivotantă 360°.

Pivotant este și ghidonul tricicletei. Deocamdată l-am blocat, dar când va începe să pedaleze singură îl voi debloca. Atunci va învăța și cum să vireze:)

Siguranță

Aș mai adăuga ceva și despre sistemele ingenioase de protecție ale tricicletei. Pe lângă uzualele centuri de prindere cu protecții speciale pentru zona umerilor și zona inghinală, tricicleta este prevazută cu două bare de protecție. Care sunt detașabile la nevoie.De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Habitaclul observ că este extrem de apreciat de fetița noastră. Scaunul este extrem de comod, spătarul arcuit se ajustează. Drept dovadă am înlocuit de când am început să folosim tricicleta nu mai dorește cărucior. Și arată cu degețelul ce preferă:))

De frâne nu mai amintesc, cred că este evident că nu puteau lipsi.

Greutatea

În ciuda faptului că este o tricicletă robustă, materialele speciale din care este construită tricicleta Galileo au permis ca aceasta să cântărească DOAR 6,5kg!!! Adică cam jumătate de bax cu apă. Cât de mult contează acest aspect pentru mămici!!!

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Și încă ceva. Nu este de folosit doar 1 an. Tricicleta Galileo se poate folosi până la o greutate a copilului de maxim 25 kg.

De ce să cumperi copilului o tricicletă Galileo

Dezavantaje?

Că tot am vorbit numai de bine de tricicleta Galileo până acum, trebuie să fiu corect și să spun că există și două dezavantaje.

Primul ar fi că necesită o întreținere mai atentă. Dar nu e vorba decât de faptul că este albă. Și mai trebuie curățată din când în când pentru a nu deveni gri:)

Iar al doilea dezavantaj este legat de chiar aspectul tricicletei. Doar arată într-un mare fel! Lumea întoarce capul. Iar prin parc deja am început să devin un fel de agent de vânzări pentru că sunt des întrebat de unde am luat-o:))

Așa că las aici adresa magazinului.

Showroom-ul unde puteți merge alături de prichindei este în București, pe Splaiul Unirii nr. 49, zona Timpuri Noi.

Iar online, aici.

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, atunci un  material video probabil că face cât un roman. Iar o prezentare video foarte faină am găsit aici.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

2 comentarii

  • Laura 11 septembrie 2017 Reply

    Ce frumoasă e! Eu am luat-o înainte şi am cumpărat un soi de tricicletă modulară acum câteva luni, cu banii primiţi cadou de bebe la botez (a fost cam scumpă), aşa că nu mai iau alta. Dar tare mult îmi place ideea că e pliabilă şi uşoară! Zilele astea mă duc acolo la showroom să caut un scaun de maşină şi o să mă uit şi la tricicleta Galileo, să o văd cu ochii mei.

    • Jurnalul unui Tată 11 septembrie 2017 Reply

      Aştept să îmi spui impresia ta după ce o vezi. Chiar este ceva deosebit. Iar dacă te uiți după scaun auto, întreabă şi de Milestone de la Graco;)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: