Neserioasă vară avem

Neserioasă vară avem

Neserioasă vară avem

Vine. Ne încălzește bine trei luni.

Fugim la mare. Șlapii și colacul pentru cei mici. Crema de protecție. Ne-am intrat în formă?

Dacă e prea cald fugim la munte să ne răcorim. Sau mai aproape pe la vreo piscină. Că, deh, iarna parcă nu-i destul de răcoroasă.

Bucuria copiilor. Doar aduce sfârșitul școlii. Vacanța. Bicicleta. Rolele. Parcul. Joaca şi dulcea leneveală.

Cumpărăm înghețată. Apă. Și bere. Mititei.

Pornim A/C.

Căutăm umbra. Parcă nici ea nu mai e răcoroasă.

Apoi fuge vara. Fuge de răcoare. De ploaie. Fuge vara şi vacanța. Încă nițel şi începe şcoala.

În umbra toamnei se urzeşte.

The winter is coming🙂 O spune Jon Snow? Nu, Ion zice. Că vine zăpada.

La mare nu prea mai fugim. Dar la munte tot e fain. Brazii şi pârtia. Mai un ski. O placă. Ori săniuță. Nu mai e vara să ne încălzească. Doar vinul. Fiert şi aromat. Sau ceva mai tare. Şi neaoş. Țuica. Tot fiartă. Cu piper. Leac din bătrâni pentru răceală. Că uităm de răceală sau ne trezim mahmuri după ce trece asta-i altă poveste.

Ghiocelul dă zăpada la o parte. Brânduşa. Zambile. Apoi lalelele. Cântate de Luigi Ionescu.  1 martie. Mărțișor. Primăvara. Planuri de concedii. Ciripit de păsări. Bâzâit de harnice albinuțe. Fluturi, buburuze. Iarna nu-i ca vara. Dar nici primăvara cu toamna. Şi totuși, în sfârșit, ziua-i ca noaptea. Echinoxul. Mai lăsăm din haine. Schimbăm gheata cu pantoful.

Așteptăm vara. Care vine. Şi apoi trece.

Neserioasă vară avem.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un share. 

Se spune că o imagine poate spune cât o mie de cuvinte.  Cine o fi numărat? De ce nu cinci sute sau două mii de cuvinte? O poză bună sau orice poză? Revenind la imagine. Nu doar o imagine. Mai multe. Pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: