Despre blogging, parenting și evenimente dedicate

Despre blogging, parenting și evenimente dedicate

Februarie 2016 – Iulie 2017: de la început la ziua de azi

M-am apucat de blogging acum vreun an și jumătate mai mult în joacă. Un fel de jurnal online.

De atunci am scris peste 150 de articole. Multe, puține? Exact cât trebuiau:)) Bune sau nu? Cum m-am priceput. Probabil din ce în ce mai bune.

Când am început acest drum nu știam mai nimic despre ce înseamnă un blog. La fel despre blogosferă. Bine, nici acum nu pot să zic că știu prea multe, cu toate că am aflat pe parcurs multe lucruri interesante. Și știu că vor urma și altele. Dar cifrele, adică contorizarea vizualizărilor mă încurajează. Îmi arată că sunt pe un drum bun.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Blogger sau persoană cu blog?

Unul dintre momentele importante care m-au făcut să apreciez și mai mult această zonă a fost prima mea întâlnire cu alți părinți bloggeri. Da, întâlnire pe bune, nu în online. Cu alți părinți, ca și mine. Care sunt bloggeri. Aici nu știu dacă mai pot spune ca și mine pentru că se zice că ești blogger dacă asta e singura ta activitate, dacă din asta trăiești. Altfel te numești persoană cu blog.

Părerea mea e nițel mai diferită. Dacă ai un blog și publici măcar câteva articole pe lună ești blogger. Partea de beneficii din blogging e importantă. Cine e ipocrit să zică că nu este?! Dar nu cred că e o condiție sine qua non pentru a putea fi etichetat blogger dacă trăiești din asta au ba.

În cazul meu, beneficiile nu sunt materiale. Însă, în acest moment, sunt extrem de valoroase. Am posibilitatea să învăț atâtea lucruri noi, am cunoscut oameni frumoși și interesanți, am început să leg prietenii. Offline și online.

Pe de altă parte, dacă ne raportăm la ce înseamnă un blogger profesionist, pentru care blogul este o pasiune și o sursă de câștig totodată, atunci nu sunt blogger. Încă:)) Posibil să ajung la acest nivel. Voi știți cel mai bine, cei care mă citiți!

Parenting PR & Digital Parent Talks

Acum trei luni am avut aproape o revelație. Cum spuneam mai sus, prin luna aprilie am participat la primul eveniment în care am cunoscut alți bloggeri.

Este vorba de Digital Parent Talks, în fapt este o serie de evenimente, un fel de școală pentru părinții bloggeri. Fiecare eveniment are o temă extrem de importantă pentru participanți.

“Profesorii” sunt profesioniști în domeniu dispuși să îți destăinuiască încâlcitele căi ale blogging-ului. Și toate astea gratuit! Care-i poanta? Poanta este că Ana Nicolescu (blogger la Mămica urbană) și Lavinia Pavel de la Parenting PR și-au propus să adune și să crească această comunitate de părinți bloggeri. Pentru a o duce la un nivel în care putem fi auziți. Pentru ca împreună să putem schimba ceva. Iar asta ar fi imposibil dacă întâi nu ne-am cunoaște între noi.

Un proiect ambițios și frumos. Iar grupul DPT… nota 10 guys!

Modern Dad’s Challenges

Tot din postura de blogger am primit o invitație de a fi partener media (wow… cum sună asta!) la alt eveniment dedicat taților și viitorilor tătici. Este vorba de Modern Dad’s Challenges despre care o să povestesc mai multe într-un articol dedicat, așa cum am mai scris.

”Vinovată” de inițierea acestor evenimente, rare și totodată extraordinar de bine primite, este Sofia Frunză, blogger la Frunzăresc.

Social Media for Parents

Și drumul continuă.

În curând voi participa la unul dintre cele mai importante evenimente anuale din zona mea de interes. Adică la Social Media for Parents. Unde voi avea posibilitatea să fiu alături de speakeri renumiți, experți și bloggeri de parenting.

De ce? Evident pentru a afla și ultimele noutăți din zona de social media. Printre subiecte se vor regăsi securitatea cibernetică, tips & triks despre parenting blogging și secretele unui blog relevant. Dar și despre nutriție echilibrată în familie, sănătatea și educația copiilor.

Despre blogging, parenting și evenimente dedicate

Ce mă mână în ale blogging-ului?

În primul rând pentru că îmi pasă. Îmi doresc să fiu la curent cu noutățile din domeniu. Sunt tată a două fete. Lucrurile se schimbă destul de rapid, inclusiv în ceea ce înseamnă creșterea copiilor. Vreau să am cât mai multe informații pentru a fi un părinte bun. Meseria de părinte se învață zi de zi. Cea mai grea și nobilă totodată meserie.

În al doilea rând, dacă tot am un instrument, acest blog, voi uza de el pentru a vă împărtăși tot ceea ce știu, tot ceea ce aflu. Lucruri care îmi plac, altele care nu. Așa cum v-am obișnuit deja. Pentru că îmi doresc să pot livra conținut din ce în ce mai calitativ.

Mulțumesc că îmi sunteți alături și m-ar încuraja orice comentariu pe blog sau pe Facebook, orice like sau inimioară sau ce emoție vreți. Dacă și vouă vă pasă:)

Și dacă tot m-ați urmărit până aici, probabil că vă interesează ce am mai scris aici și aici despre Modern Dad’s Challenges și aici despre Digital Parents Talks.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: