Libertatea vacanței de vară

Mi-a plăcut școala generală

Îmi plăceau colegii care îmi erau și vecini. Îmi plăceau manuale. Pe vremea mea nu nu erau alternative, ci la fiecare an școlar aveai același set de manuale ca și cel din altă școală, chiar din alt oraș. La fel ca anul trecut și cel mai probabil ca anul următor. Chiar dacă vremurile se schimbau. Îmi plăcea să învăț. Nu de gura alor mei. Nici nu vânam note mari. Dar la final de an mai mereu se întâmpla să primesc câte un premiu:) Probabil pentru că eram curios. Îmi plăcea să citesc. Mult. Orice. Nici acum nu s-a schimbat această îndeletnicire.

Și cu toate astea îmi plăceau vacanțele de vară

Doar joacă și mai multă lectură. Nu impusă de școală, ci aveam libertatea de a citi ce-mi pica în mână. Libertatea de a mă juca mai mult. Fără teme.

Libertatea vacanței de vară

Mi-a plăcut și mai mult liceul

Acum deja timpurile se schimbaseră. La fel și programele și profesorii și societatea în general. Dar și eu. Am avut norocul unui liceu bun, profesori deosebiți și colegi excepționali. Cu doamna dirigintă și mai ales cu cei mai mulți colegi de clasă țin și acum legătura. Chiar dacă au trecut mulți ani. Ajută și rețelele sociale pentru că mulți dintre ei au ales să trăiască departe de țară. Deja era libertate. Nu numai de a gândi, ci de a te exprima, de a călători, de a pleca din țară. Că au rămas în țară sau că sunt în SUA, Italia, Spania, Franța, Germania tot mai schimbăm un mesaj.  Mai vedem o poză. Mai dăm/primim un like.👍

Și parcă și mai mult a început să-mi placă libertatea vacanței de vară. Deja mergeam fără părinți la munte și la mare.

Libertatea vacanței de vară

Facultatea

Prima (nu și ultima). Colegi din toată țara. Am avut norocul să dau peste un grup extraordinar de olteni veseli și inimoși. Ne-am împrietenit din primul an. Profesorii mai altfel. Unii buni, foarte buni. Alții… să spunem că nu eram pe aceeași lungime de undă. În continuare învățam, aflam lucruri noi. Și din ce în ce mai multe lucruri practice. Nu mai erau doar laboaratoarele din liceu, ci seminarii unde era mai multă interactivitate. Mai multă deschidere. Mai mult dialog.

Libertatea vacanței de vară

Wow! Una mai faină decât alta! De data asta nu numai că mergeam fără părinți unde vroiam, când vroiam, dar o făceam în mare parte și pe banii mei. Deja câștigam. Am experimentat o serie de joburi interesante asupra cărora probabil că voi reveni,  n-am spațiu acum:))

Și… job-ul

Full-time. Sau joburile că au tot fost și vor mai fi. Unele mai provocatoare ca altele. Pentru că încă e vie plăcerea de a afla lucruri noi, de a face diverse lucruri. De a citi. De a călători și cunoaște oameni diferiți. Și de a lega noi prietenii.

Libertatea vacanței de vară

Dar s-a schimbat ceva. Nu mai am vacanța de vară. Doar concediu. Pe care îl iau tot vara. Nu trei luni cum era până acum. O lună. Dar tot e fain.

Mai ales acum, când după mulți ani, a revenit vacanța de vară. Libertatea vacanței de vară. O văd în ochii fetei mele. Cea mare. Că cea mică, la un anișor, este într-o vacanță continuă:))

Dacă și voi vă bucurați din plin de libertatea vacanței de vară, vă invit să dați like și paginii de Facebook sau puteți să vă abonați la Newsletter.

Foto: arhiva personală
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: