1 iunie, Mickey Mouse și Arsenie Boca

1 iunie, Mickey Mouse și Arsenie Boca

1 iunie, Mickey Mouse și Arsenie Boca

De ce 1 iunie este zi nelucrătoare

Primul an când 1 iunie este declarată zi nelucrătoare. Pentru că este Ziua Copilului. Dacă nu știați, de mai bine de 1 an de zile (mai exact din luna mai 2016) a fost înaintată de parlamentari din toate partidele propunerea legislativă respectivă.

Motivul? Importanța acestor evenimente în dezvoltarea copiilor noștri este una majoră, iar aprecierile din partea părinților sunt esențiale pentru copii. În septembrie și octombrie 2016 propunerea a trecut Senat, respectiv de Camera Deputaților. Și tot în luna octombrie Președintele a promulgat legea. O lună mai târziu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Unul dintre inițiatorii acestui demers considera că de 1 iunie, unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care le-ar putea primi cei mici ar fi timpul și atenția părinților lor.

1 iunie 2017

După introducerea nițel cam aridă de mai sus, trecem la poveste. La povestea de azi, de Ziua Copilului.

Cu o seară înainte nu-mi făcusem planuri pentru ce va urma pentru 1 iunie. Așa m-a prins și dimineața. Mi se părea că sunt prea multe evenimente! Pe care, credeam eu, ar fi trebuit să le bifez pentru a petrece o zi întreagă alături de copii. Drept urmare am apelat, la cine altcineva decât la fetița cea mare (10 ani). Că de la cea mică (1 an) am scos doar un pa-pa! Bun și ăsta înseamnă că e de mers!

Așa că dimineață am luat-o pe cea mare și am mers la un film pe care îl dorea să-l vadă: The Boss Baby. Desene animate:) Despre un băiețel de vreo 7 ani care dintr-o dată se vede ”abandonat” de către părinți. De când apare un nou membru al familiei. Un bebe care devine șeful familiei. Amuzant și nu prea. Destul de tras de păr. Nițel dezlânată povestea… În fine am rezistat eroic îmbărbătându-mă că am văzut altele mult mai slabe. Şi nu am adormit. La final, după ce am ieșit din sală, mi-a confirmat și fata mea că mai bine alegeam Pirații din Caraibe!:))

Din cauza programului bebelușei, nu am putut să plecăm  toți patru de dimineață. Dar după film am reușit reuniunea într-un parc, mai precis în IOR. Asta după ce vreo jumătate de oră am încercat și în final și reușit să găsim loc de parcare. Parcul plin. Plin puțin spus. Arhiaglomerat. Dacă aș fi aruncat un ac probabil peste vreo juma de oră cădea. Afară peste 30 de grade. Se apropia și ora de masă pentru bebe. Nicio băncuță liberă. Drept urmare, ne-am întors în mall: aer condiționat, masă, loc de schimbat, dar și un eveniment cu multe personaje celebre de desene animate.

Chiloței în fața mall-ului

Până să intru în mall rămân mască! Pe un teren special amenajat de o parte și de alta erau niște tunuri de apă care stropeau. Cu ce altceva, dacă nu cu apă:) Iar pe terenul respectiv o sumedenie de copii care se lăsau stropiți de apă. Toți dezbrăcați și descălțați. Bine nu în pielea goală, ci în chiloței. Dacă am văzut doi-trei în costum de baie. Restul în chiloței. Da, în chiloței! Probabil că nu știau părinții de acel loc de joacă și copiii au insistat că vor să se bălăcească. Dar încep și eu ca o băbuță ”bine maică, în chiloței ziua în amiază mare?!” Probabil oi fi eu din alt film. Cred că eram singurul căruia i se părea ciudată scena. Ceilalți părinți se amuzau.

Arsenie Boca și Mickey Mouse

La fel de ciudat cum mi s-a părut după ce am plecat din mall. Când o duduie mi-a atras atenția prin limbajul extrem de colorat. Vorbea foarte tare și cu o voce stridentă la telefonul din dotare. Hai că nu fim sfinți, că nu e prima dată când aud așa ceva. Însă, telefonul avea o husă semi-transparentă cu urechi! Da, cu urechi rotunde de Mickey Mouse. Că tot ne întorceam din mall unde văzusem o mie de personaje de desene animate! Dar asta nu e tot! Dacă tot am trecut unul pe lână altul și am observat respectiva husă de telefon, am mai văzut ceva. Între spatele telefonului și husă era un cartonaș din acela bisericesc cu Arsenie Boca! Așa ceva:))

Mergând spre mașină tot nu reușeam să-mi scot din cap combinația Mickey Mouse – Arsenie Boca.

Și ca tacâmul să fie complet, în parc tocmai intra o mașinuță Bob Cat. Ironia e că îi lipsea două litere. Ultimele de la fiecare cuvânt. Și uite așa mi s-a arătat iar un semn de la BoCa

Și dacă tot vorbeam de lucruri sfinte, nu mult a mai trecut ca Sfântul Ilie să se arate. Nu pe 20 iulie, ci pe 1 iunie cu tot arsenalul din dotare de fulgere, tunete și ploaie.

Şi aşa a fost la noi de 1 iunie. Cu Mickey Mouse și Arsenie Boca.

La mulți ani!

Foto: domeniul public
Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram. 
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: