O săptămână nebună

O altă săptămână nebună

O altă săptămână nebună

Mereu am scris numai despre ce am considerat. Așa va fi și de acum înainte.

Am scris despre lucruri frumoase. Despre viața de zi cu zi. Și lucruri care îmi plac. Sau de cele care nu. Ori despre lucruri care mă îngrijorează. Am tras și semnale de alarmă. Am sprijinit acțiuni în care cred.

Dar se întâmplă şi lucruri urâte. E mai bine să ne băgăm capul ca struțul în nisip? Ca şi cum nu s-ar fi petrecut.

E și asta un mecanism de protecție. Și fiecare simte și scrie în felul lui.

Mie mi s-a părut îngrozitor când am văzut o viitoare mămică care trăgea cu nesaț din țigară. Iar burtica indica o sarcină foarte avansată. Undeva spre nouă luni.

Altul poate nici nu o observa. Dar rămânea impresionat de un porumbel accidentat de o mașină.

Fiecare suntem diferiți și e bine că este așa.

Să revenim. E marți. Abia a început săptămâna asta. Și deja trei lucruri m-au făcut să scriu aceste rânduri:

1. Vaccinul și epidemia de rujeolă

Discutăm despre etică.  Principii. Dacă este bine ca statul să decidă în privința vaccinării. Asupra obligativității. Am văzut multe păreri despre acest subiect. Oameni care nu au avut decența măcar să citească proiectul legii. Culmea că în Italia tocmai s-a dat o lege similară! Iar la acest moment avem o epidemie națională de rujeolă. Peste 6.100 de cazuri și 26 de decese confirmate.

2. Încă o victimă a sistemului

De mult timp ne pleacă medicii. Știți că studenții de la Medicină tocesc acele volume groase. Anatomie, biochimie, genetică etc. Dar știți că învață perfect cel puțin o limbă străină? Nu pentru seminarii internaționale. Nici pentru schimb de experiență cu medicii străini. Ci pentru a profesa în străinătate! Aud prea des “vrem spitale!” Ciudat, dar nu am auzit “vrem medici!” În România anului 2017 o femeie victimă a unui accident rutier a fost plimbată 7 ore între spitale! Până a ajuns ca unul dintre picioare să-i fie amputat!

3. Atentatele teroriste

Tot mai dese în inima Europei. În Paris, Nisa. Mai nou Berlin, München, Bruxelles, Stockholm, Londra. Acum în Manchester. O explozie a ucis 22 de persoane. A rănit alte zeci, printre care și copii. Chiar la ieșirea de la un concert al artistei pop Ariana Grande. Deja ne întrebăm dacă “vor fi și la noi“. Probabil că este doar o chestiune de timp. Să sperăm că nu prezentăm încă interes.

Anul trecut scriam despre o altă săptămână nebună. Despre o lume nebună…

Oare ce lume lăsăm copiilor noștri?

Foto: domeniul public
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: