Ne mint ca la meteo

Ne mint ca la meteo

Ne mint ca la meteo

Acum câțiva ani se difuza pe toate posturile un duet care avea pe refren constatarea celor doi cântăreți că se mint ca la meteo.

Apropo de minciună. Tot atunci se share-uia la modul indignat pe rețele faptul că INMH a depus sesizare la CNA. Pentru interzicerea piesei! Pe motiv că aduce atingere profesiei de meteorolog;)

Totul pornise de la un articol de pe un site care crease această…știre. Care a fost preluată ulterior masiv de toată lumea. Inclusiv de mass-media. Vroia site-ul să își facă publicitate cu un fake news de impact? Strategie de marketing pentru a promova piesa? Alte motive? Nu mai contează. A fost o minciună. Punct. Cei de la INMH fost forțați să intre în joc. Au şi dat o dezmințire în acest sens. În comunicarea oficială precizau că nu au depus vreo sesizare la CNA. Și nici nu aveau în intenție vreun asemenea demers:)

Să revenim la minciună

Dar și la meteo. Mi-am amintit de povestea de mai sus azi când discutam cu alt tătic. Stând pe o bancă în parc. Vorbeam și despre… acuratețea previziunilor meteo:)) Ne întrebam unul pe altul de unde ne informăm. Că de TV niciunul nu prea avem timp.

Printre altele, mi-a spus că o săptămână a cărat după el umbrela zi de zi. Doar aplicația meteo de pe telefon îl avertiza că va ploua zilnic. Și nu a plouat. Dar asta nu-i nimic! În singura zi când iconița arăta un soare strălucitor și fără pic de ploaie evident că nu și-a mai luat umbrela. E simplu de ghicit, nu? Ei da, atunci a plouat:))

După ce am verificat, într-adevăr setările erau ok. Iar locația nu era aleasă prin Honolulu. Nici nu există nici vreun CNA al aplicațiilor. Să reclami că cei de la meteo te mint ca la meteo. Așa că i-am recomandat dezinstalarea.

Până acum nu am găsit vreun site ori aplicație care să aibă rezultate 100% corectă. Că d-aia îi și zice prognoză. E o estimare, o previziune. Nicidecum o certitudine.

Iar consultarea mai multor surse pot da mai multe rezultate!

Ați pățit-o și voi? De unde vă luați informațiile cu privire la vreme?

Foto: domeniul public
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: