școala de blogging pentru părinți

Școala de blogging pentru părinți

Școala de blogging pentru părinți

Pe la începutul anului trecut, după ce am aflat că o să fiu tată a doua oară m-au copleșit emoțiile.
Trecuseră zece ani de când eram eram deja părinte…
Și cum aveam am crezut că am câte ceva de spus, m-am hotărât să îmi împărtășesc gândurile, emoțiile, parcursul sarcinii soției, în general cam ce înseamnă a fi tată, dar nu numai cu voi.
Așa mi-a venit ideea de a deschide unui jurnal online: Jurnalul unui tată.

Jurnalul meu online

Timpul a trecut, am publicat articole pe fel de fel de subiecte pe care le-am considerat că merită atenție, însă totul printre picături.
Job-ul, școala celei mari, atenția, timpul și grija pe care ți-o solicită un bebe nu mi-au permis să aloc mai multă atenție blogului. Scriu când am timp, mai mereu pe fugă, de multe ori de pe telefon:))
Dimineața devreme când mă trezesc primul. Sau seara după stingere. Sau în timp ce aștept pe cea mare să iasă de la sala de sport, aşa cum se întâmplă în momentul în care scriu chiar aceste rânduri.

De la jurnal la blog

Ideea e că am alocat  puțin timp acestui jurnal, dar sunt pe cale de a face ceva modificări și de a-l transforma într-un blog în toată regula. Spuneam de timp. Până de curând am avut extrem de puține interacțiuni cu alți părinți bloggeri.

Digital Parents Talks

Curând, unul dintre administratorii grupului Digital Parents Talks mi-a propus și am acceptat să mă alătur acestei comunități de bloggeri părinți.

Scopul proiectului Digital Parents Talks este să aducă și să dea valoare nișei, să creeze o comunitate în care toată lumea e conștientă de valoarea, potențialul, influența și puterea vocii fiecăruia.

Până acum am fost mai haiduc și nu prea eram interesat de multe aspecte ce țin de blogging. Ceea ce nu e tocmai ok.

Iar la una dintre întâlnirile dintre părinții bloggeri organizate de Digital Parents Talks exact despre asta s-a discutat. Despre cât de citit ești, despre cum poți afla acest lucru, despre diverse rapoarte în funcție de o multitudine de criterii și despre cum te ajută toate aceste informații să mergi mai departe, să faci lucrurile din ce în ce mai bine. Și toate acestea sunt oferite de un instrument la îndemâna oricărui blogger. Mă refer la Google Analytics.

Pentru mine a fost o premieră din multe puncte de vedere.

Să le iau pe rând: prima dată am realizat că există această comunitate. Și că nu e vorba doar de socializare online, ci de întâlniri și discuții față în față.

Apoi că cineva a avut această idee genială de a ne reuni, de a ne cunoaște, de a înțelege că indiferent de opiniile fiecăruia dintre noi, indiferent de cât de diferiți suntem, indiferent de ce alte lucruri ne pot despărți prin unicitatea fiecărei voci… în definitiv scopul este unul comun. Toți ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noștri. Și prin ceea ce facem fiecare în parte adăugăm o pietricică mai mică sau mai mare la această fundație. A zilei de azi și a celor de mâine.

Google Analytics

Și dacă tot spuneam de premiere, am realizat că există școala de blogging pentru părinți. Cam așa m-am simțit sâmbăta trecută când am participat la cea de-a șasea ediție a Digital Parents Talks.

Mai exact un workshop cu tema Google Analytics susținut de Bogdan Zaharia de la OK Institute.

Trebuie să amintesc și de locația deosebită (Pure & Bio) unde totodată am avut surpriza plăcută să descopăr niște părinți extraordinari.

Iar toate acestea nu se puteau întâmpla fără ideile, implicarea și organizarea perfectă de care au dat dovadă Ana Nicolescu (fondator Parenting PR și blogger) și Lavinia Pavel (Strategic Manager la Parenting PR).
Foto: domeniul public
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: