Unsprezece luni

Unsprezece luni

Unsprezece luni

Astăzi fetița noastră cea mică, Maria Alma, a mai împlinit o lună de când a venit pe lume, acum unsprezece luni.

Timpul… l-am măsurat în luni, săptămâni, apoi zile și minute până să vină pe lume. Apoi iar ore, zile, săptămâni și luni.

Peste încă o lună, când va împlini primul an, vom trece la altă etapă.

Dau timpul înapoi, mă ajut și de pozele din acest interval și simt fericire pură, împlinire.

Chiar dacă nu sunt la prima experiență de tată, în cele unsprezece luni s-au mai schimbat unele lucruri. Și toate în bine.

În cazul meu prioritățile în viață, în general, s-au mai recalibrat. Activitățile din viața de zi cu zi s-au mai ajustat în funcție de bebe. Pe lângă rutina zilnică legată de job, de școala celei mari și restul activităților, am reușit din mers să le îmbinăm pe toate și să mergem mai departe.

Simplu nu a fost, recunosc, dar ne-am intrat în noul ritm. Plus că aș fi ipocrit dacă nu aș spune că au fost momente când am simțit nevoie de timp. Timp doar pentru mine. Și de mai multă odihnă. Însă ușoara formă de egoism se topește când văd bebelușa, când o iau în brațe, când ne jucam, când îmi chicotește cu gurița până la urechi, când observ evoluția ei de la zi la zi.

Și nu doar o vorbă în vânt, dar lucrurile chiar le simt altfel. Dacă se mai întâmpla să am o zi mai dificilă la job, acum, în momentul în care ajung acasă și văd bucuria din ochii bebelușei și pofta ei de joacă, de viață… ei bine, prin nu știu ce minune orice problemă rămâne la ușa de la intrare și mă simt revigorat precum mârțoaga din poveste după ce a înfulecat jăratec:))

Bine, seara, după stingere, ochii mi se închid și picioarele încep să se moleșească mergând pe pilot automat cu direcția pat. Somnul vine instant… dar adorm mulțumit de ziua care a trecut și așteptând cu nerăbdare ziua de mâine. Pentru că nici mie nu-mi lipsește pofta de viață:)

La mulți ani!

Foto: arhiva personală

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: