Primăvara-românească

Primăvara românească

Primăvara românească

Câteva zile mai friguroase spre sfârșitul lui martie ne-au adus aminte că am avut o iarnă cam lungă.
Destul de rece și cu multă zăpadă.
Punem ghetele și hainele groase la păstrat.
Ne căutăm ochelarii de soare.
Copăceii toaletați cam în exces au început timid a înfrunzi. Alții mai îndrăzneți au înflorit și o minune de parfum te-nvăluie când treci prin dreptul lor.
Magnoliile nu înfloresc, vorba unui poet. Pur și simplu stau să explodeze.
Unii își mai aduc aminte de cele sfinte și țin Post.
Unii sunt cam dezgustați de chifteluțe și cașcaval de soia ori tofu și preferă altfel de Post. Nu atât gastronomic, cât spiritual.
Alții de niciun fel. Nu-i bai. Fiecare știe ce are de făcut. Mai bine sau nu;)

Uităm de astenii cu gândul la concedii

Vine Paștele, 1 Mai, Vara… Vacanța mare. Nu trupa, ci aia școlară.
1 Iunie 2017 va fi prima zi când avem liber să ne mai petrecem o zi împreună cu prichindeii. Mai mici sau mai mari. Ziua lor, a Copiilor.
A apărut salata, leurda, untișorul, ceapa și usturoiul verde, urzica, spanacul și alte chestii tot verzi care-mi plac. La piață mai mă întreabă un țăran mai șugubăț dacă am iepuri acasă când mă vede cu plasele pline de frunze;)
Reîncep maratoanele de 1, 2, 5 sau mai mulți km, bicicliștii își umflă roțile, motocicliștii își verifică RCA-ul. Se verifică freonul. Alții-și verifică mușchii, văzând că s-au deformat tatuajele.
Parcurile încep să fie asediate de amatori de jogging. Din ce în ce mai mulți amatori, unii care își păstrează iarna-n păr, dar primăvara-n suflet și vara în trup.
Vedem iar mașinile cu geamurile jos, muzica dată tare de sar șuruburile din cauza subwoofer-ului din portbagaj. Auzim iar claxonul vreunui “gentleman” de la volan când vede vreo domnișoară cu vreo fustă mai scurtă și toc cui. Sau vreun cap scos pe geam mestecând o remarcă “măgulitoare” la vreo blondă-n trafic.
Reapar în fața magazinaşelor de cartier (alea care mai sunt) lăzile și vitrinele frigorifice burdușite cu înghețată și bere. Spre bucuria celor mici și a ficatului, după caz.
Se redeschid terasele cu mici la halbă și bere la grătar. Sau invers. În orice caz, e ceva cu berea asta. Până și la TV cum vine primăvara apar şi reclamele la bere.
Terasele…în sfârșit fumătorii răsuflă liniștiți. Sau mai bine zis trag în piept liniștiți.
Primăvara românească!
Foto: domeniul public

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: