Nu mâncați litchi pe stomacul gol!

Nu mâncați litchi pe stomacul gol!

Nu mâncați litchi pe stomacul gol!

BBC News ne atrage atenția asupra unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet, potrivit căruia consumul de litchi (lychee în limba engleză) pe stomacul gol de către copii poate fi fatal.
Totul a pornit în anul 2014 când a demarat acest studiu care să elucideze moartea misterioasă a peste 100 de copii în zona Muzaffarpur, India.
Trebuie spus că Muzaffarpur este cea mai mare regiune din India unde se cultivă bizarele fructe litchi. Acesta este un fruct originar din China, numit și pruna chinezească.
În urma numeroaselor analize care căutau un răspuns, respectiv potențialele cauze infecțioase ale acestei boli neurologice acute, rezultatul a fost surprinzător.
Copiii din zona Muzaffarpur care nu mâncaseră cina, a doua zi, pe stomacul gol consumau cu mare plăcere fructul litchi. Aflat din belșug în livezile din zona amintită. Însă acest fruct conține o toxină care inhibă producerea glucozei. Iar cum copiii aveau deja nivelul zahărului din sânge scăzut…
Specialiștii au făcut şi o paralelă între un caz asemănător din Caraibe. Unde cauza convulsiilor şi altor complicații erau generate de consumul altui fruct exotic pentru noi, ackee. Acesta conține o toxină, hipoglicină, care împiedică organismul să producă glucoză.
Amplul studiu publicat în jurnalul de specialitate menționat mai sus arată că în cazul unor simptome asociate cu consumul fructelor litchi trebuie intervenit rapid pentru hipoglicemie.

Concluzia specialiștilor

Părinții să se asigure că litchi vor fi consumate de copii numai după masă. Iar numărul fructelor să fie limitat.

Sursa foto: aici

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Similar:
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: