collateral-beauty

Collateral Beauty

Collateral Beauty

 
Abia zilele trecute am reușit să văd filmul Collateral Beauty.
De ce “abia”? Pentru că actorul principal este Will Smith.
 
Un tip care s-a lansat în industria filmului prin serialul de comedie din anii ’90 Prințul din Bel-Air
A continuat cu câteva roluri de acțiune în Bad Boys (1995 şi continuarea din 2003, dar urmează și a treia parte anul acesta, alături de Martin Lawrence), Ziua Independenței (1996), Men in Black (1997 și continuările din 2002 și 2012, alături de Tommy Lee Jones).
Dar pe cât de haios știe să fie în rolurile de comedie, pe atât de credibil este și în altele, mai “serioase”. Și aici amintesc de The Pursuit of Happyness (2006) și recentul Concussion (2015). Iar această linie e continuată cu cel mai nou film al său, Collateral Beauty. La noi a intrat cu numele de A doua șansă.

Iubire, Timp, Moarte 

Pe scurt, este vorba despre un om de succes, un familist convins, un tată iubitor. Un om căruia părea că i s-au aliniat toate astrele oferindu-i Iubire, Timp. Iar singura frică a vieții, Moartea, părea îndepărtată.
Iubire, Timp și Moarte pentru că agenția lui de publicitate își clădise reputația și campaniile de succes exact pe aceste trei axe importante. 
 
Numai că dintr-o dată își vede absolut toată viața năruindu-se ca piesele unui joc de domino atunci când își pierde fiica sa, în vârstă de doar 6 ani, din cauza unei forme rare de cancer.
 
Tragedia îl face să se despartă de jumătatea sa (interpretată cu grație de Naomie Harris), să devină indiferent de muncă, să se izoleze, să pună întrebări Universului și celor trei concepte care îl călăuziseră toată viața: Iubirea, Timpul și Moartea.
 
Timpul trece, dar nu vindecă. Dimpotrivă. Începe să cocheteze și cu ideea sinuciderii, noaptea pedalând pe bicicletă nebunește. Pe contrasens, printre mașini.
 
Însă, partenerii săi din agenția de publicitate, după ce au încercat fără succes timp îndelungat să aibă grijă să nu-și piardă mințile, vin cu o idee originală, creativă (doar lucrau în domeniu!), respectiv ce ar fi dacă Iubirea, Timpul și Moartea i-ar răspunde. Și nu tot prin scrisori, ci fizic. Confruntându-l. Față în față. Dacă ar fi posibil să obțină a doua șansă.
 
Cum au reușit să facă asta vă las pe voi să aflați vizionând acest impresionant film pe care Will Smith îl interpretează într-un mod excepțional.

Distribuție

Alături de el veți mai regăsi și alte “nume” care dau greutate acestui film emoționant: Kate Winslet, Keira Knightley, Eduard Norton, Helen Mirren şi Naomie Harris.
 
Chiar dacă filmul este foarte nou, fiind lansat în prima parte a lunii ianuarie 2017 în cinematografele românești, au și început nominalizările la premii:
Will Smith pentru cel mai bun actor într-un film artistic – NAACP Image Awards;
Naomie Harris pentru actrița britanică a anului – London Film Critics Circle Award.
 

Aștept părerea ta.

 

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Alte recomandări de filme despre care am scris:
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: