Sfaturi pentru călătorii

Sfaturi pentru călătorii

Cum luna ianuarie este o lună bună pentru călătorii, având în vedere reducerile substanțiale pe la toate agențiile de turism, bine ar fi să ne informăm nu numai asupra hotelului şi obiectivelor de vizitat.

Ministerul Afacerilor Externe

O sursă de informații excelentă cu privire la eventualele alerte de călătorie o constituie MAE. Da, Ministerul Afacerilor Externe.

Pe site-ul instituției există o secțiune specială dedicată informațiilor de călătorie: http://www.mae.ro/taxonomy/term/3178

Astfel, putem afla informații folositoare, care ne pot duce la evitarea multor neplăceri: informații despre traficul la frontieră, atenționări de vreme, de tulburări sociale sau perturbări ale transportului în comun din cauza grevelor etc.

De exemplu, pentru Norvegia sunt emise cod roșu de avalanșă pentru 11 districte şi codd portocaliu de inundații și alunecări de teren pentru regiunea Nordland.

Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

Un alt site care merită consultat, mai ales dacă alegem o destinație nu neapărat exotică, cât mai ales “neobişnuită” pentru destinațiile clasice de călătorie este cel al Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile: http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori

De aici putem afla dacă este recomandabil vreun vaccin care să ne protejeze.

De exemplu, cea mai recentă recomandare se referă la vaccinarea antipoliomielita pentru persoanele care călătoresc in urmatoarele tări: Afganistan, Camerun, Ciad, Madagascar, Myanmar, Niger, Pakistan, Nigeria, Laos, Guineea Ecuatoriala, Somalia şi Ucraina.

Drum bun si sigur!

Să nu uit:)

Luna ianuarie este o lună excelentă şi pentru rezervări concedii mai târziu, spre vară. Găsim bilete de avion uneori la prețuri ridicol de mici. Dar şi sejururi gen city-break la un preț accesibil.

Încă puțin şi vine vara:)) Ce mai e? Vreo 90 de zile…trec repede. Acum scăpăm de zăpadă, vine mocirla de după. Dar vin şi ghioceii, zambilele, freziile şi brânduşele.

Surse foto: aici

Dacă vrei să te țin la curent cu ce scriu, te invit să apreciezi pagina de Facebook sau poți să te abonezi la Newsletter.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: