Portocal în noiembrie

Ați fost la Roma?

Ați fost la Roma?

Legenda a funcționat:)

Anul trecut prin noiembrie am aruncat o monedă în celebra fântână înfățișându-l pe Neptun.

Iar anul acesta legenda am revenit la Roma.

Probabil a contat și faptul că am găsit o ofertă de avion ridicol de ieftină de, ce-i drept la un zbor low-cost. Așa că biletele le-am achiziționat cu vreo două luni în urmă. Tot atunci și cazarea. Un hotel de 4 stele în noiembrie achiziționat cu circa 2 luni în avans este tot low-cost. Mult mai ieftin decât un hotel de nu 4, ci de 3 stele la munte, pe la munte, mare sau chiar oraș din România!

Am apelat la aceeași companie de turism. Din simplul motiv că anul trecut când am avut nevoie să plec de pe o zi pe alta tot la Roma au fost sigurii de pe piață care m-au ajutat. Au reuși să-mi găsească dus de la o companie aviatică și întors de la alta, lucru pe care chiar eu îl încercasem, dar fără succes. Mai mult, m-au rezolvat rapid și cazarea, după ce le-am spus ce vreau.

De data aceasta compania aeriană a fost una una low-cost irlandeză,  foarte ok: nu tu întârziere, nu tu scaune înghesuite, nu tu mizerie, cum se mai întâmplă uneori pe acest segment. Pe de altă parte, fiind low-cost avionul aterizează pe Aeroportul Ciampino (G.B. Pastine) și nu pe Fiumicino (Leonardo da Vinci). Ceea e a fost mai convenabil pentru mine, drumul de pe acest aeroport mai micuț către Roma este mai rapid.

Fiind două familii, plus bagaje, am preferat varianta mai comodă, respectiv să luăm un taxi gen microbuz care să ne ducă la destinație. Cealaltă variantă, mai ieftină dar deloc comodă, era sa așteptăm autobuzul. Și să ne trambalăm cu bagajele de unde le lăsa autobuzul, apoi metrou și mers pe jos de la stația de metrou până la hotel. Acum niște ani nu aveam nicio problemă, între timp am început să apreciez poate mai mult…timpul.

Apropo de timp, dacă vreți să evitați cozi imense de la obiective faimoase, de neratat, este recomandabil achiziția cardului Roma Pass. Sunt 2 variante convenabile pentru city-break, cel valabil 48 de ore (28 euro) și cel de 72 ore (38,5 euro). Avantaje? În primul rând evitați cozile, cu acest card intrați fără a sta la imensele cozi! Apoi călătoria cu mijloacele de transport în comun (metrou, autobuz, tramvai) sunt incluse. Plus că pachetul conține și o hartă mult mai ok decât cea primită de obicei la hotel. Cu variante de card de 48 de ore este inclusă intrarea la un muzeu, iar varianta 2 include 2 muzee.

La un calcul se iese la fel sau chiar mai bine dacă luăm în considerare accesul gratuit la 2 muzee (în cazul meu m-ar fi costat 24 euro cele 3 intrări la Castelul Sant’Angelo, Colosseum și Forumul Roman, ultimele două sunt la pachet) + 16,5 euro un abonament valabil 3 zile pentru călătorie. Nu cu mult, cu 2 euro. Dar faptul că am evitat cozile…ei bine asta e priceless!!!

O să povestesc mai multe, dar cu altă ocazie. Până atunci, cum spunea cineva, o imagine face cât o mie de cuvinte.

Colosseum

Colosseum

Fontana din Trevi. Noaptea

Fontana di Trevi. Ziua

Fontana di Trevi. Ziua

Castel Sant Angelo

Castel Sant᾿Angelo

Catapulta Castel Sant᾿Angelo

Catapulta Castel Sant᾿Angelo

Portocal în noiembrie

Portocal în noiembrie

Vittorio Emanuelle.

Vittorio Emanuelle

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: