2016. Anul în care…

2016. Anul în care…

…am devenit a doua oară tată. Tot de fată.  Și am botezat-o: Maria Alma.

…prima dată am asistat la nașterea unui copil. Al meu. Iar după 6 luni, pe 1 decembrie o îmbrăcam în ie cu tricolor.

…fata mea cea mare (până mai ieri nu mă gândeam că o să fie ”cea mare”) a trecut la vârsta formată din două cifre.

…mi-am deschis acest blogpagina de Facebook cu același nume și am publicat primul articol. Și peste 2.400 de prieteni au apreciat acest lucru. Vă mulțumesc!

…am și călătorit, ca de obicei: mare, munte și undeva pe afară. Uneori este nevoie să te rupi de cotidian.

…nu am mai pierdut pe nimeni.

…prietenii mi-au rămas aproape, am reînnodat alte prietenii care pe parcurs se răciseră din varii motive, mi-am făcut noi prieteni, m-am văzut cu prietenii.

…am petrecut alături de prieteni la evenimente superbe, botez și nuntă.

…nu am stat acasă și am votat. Da, am fost toți patru la vot, chiar dacă doar noi, părinții ne-am exercitat acest drept. Mi-aș fi dorit să văd la urne mai mulți tineri.

…în care am învățat multe lucruri, am citit mult, am urmat diverse cursuri interesante.

…anul în care s-au mai clarificat altele, chiar dacă unele dezamăgitoare dar nu avem cum să ne convină toate. Uneori, merită să luptăm, alteori încercăm pur și simplu să acceptăm.

…mi-au venit multe idei pentru proiecte de viitor și am de gând sa le pun în practică.

…unii au vrut să-mi facă rău. Gratuit.

…am mai sădit niște pomi și am pus grâu la încolțit.

…mi-am mai rafinat calitățile culinare. Bune și cărțile și emisiunile TV, dar mai ales plăcerea de a găti și bucuria de a inova.

…am oferit zâmbete și flori. Și ajutor soției mele de câte ori a avut nevoie. Și e valabilă și reciproca. Mai puțin partea cu florile, însă compensează din plin cu zâmbetul.

…am muncit.

…am ajutat, am donat de câte ori am putut oamenilor mai puțin norocoși, celor mult mai în vârstă, celor care sunt abandonați și bolnavi.

…am fost deranjat de un trend tâmpit a unora care nu se sfiesc să-și arate ura la adresa celor în vârstă. Încă suntem tineri, dar ne va ajunge și pe noi bătrânețea. Poate nu pe toți. Și cu siguranță unii nu vor îmbătrâni frumos…

…am avut și momente grele, am fost și obosit, epuizat, am alergat mult, dar și m-am simțit fericit și am râs cu poftă.

Celor care s-au simțit mai neglijați…îmi doresc să pot să fiu în mai multe locuri în același timp, să dorm poate mai puțin pentru a avea mai mult timp…timp. Nu putem nici da timpul înapoi, vorba cântecului, nici să-l încetinim sau opri. Și deocamdată nici călători în timp.

Celor care mi-au fost aproape și m-au susținut, știți că vă iubesc și la rândul meu fac același lucru pentru voi când știu că aveți nevoie.

Un an nou bun și cât mai multe clipe fericite!

Cum a fost acest an pentru voi? Ce v-ați dori pentru anul următor?

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Sursa fotoaici

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: