Merg la vot și știu cu cine voi vota. Tu?

Merg la vot și știu cu cine voi vota. Tu?

Merg la vot și știu cu cine voi vota. Tu?

Duminică avem obligația să mergem la vot.

Spun obligație și nu opțiune pentru că dacă vom fi prost guvernați nu vom avea niciun fel de drept de a protesta dacă nu am votat.

Dacă nu te interesează duminică să votezi, de ce te-ar interesa cum trăiești, ce legi trebuie să respecți, ce impozite trebuie să plătești, dacă ai autostrăzi și în general cam toate aspectele vieții.

A fost o campanie anostă

Iar ce m-a deranjat profund mai mult ca niciodată a fost faptul că mulți vor voturile noastre doar arătând cu degetul cât de răi sunt ceilalți.

Acești politicieni nu înțeleg că nu le dau votul meu doar ca să nu iasă altul.

Dacă te votez pe tine o fac fiindcă chiar vreau să te votez pe tine. Pentru că mă cred reprezentat de tine, pentru că nu mă minți. Nu furi și ai de gând să faci ceva bun pentru țara noastră. Ai niște proiecte pe care le-ai gândit tu, le-ai așternut pe hârtie, le-ai prezentat și pentru care vrei votul meu.

Putem să lăsăm la o parte oarece afinități politice vizavi de un partid sau altul. Sau dezamăgirea pe care am avut-o de la vreun partid sau altul.

Fiecare poate face un exercițiu util pentru alegerea pe care urmează să o facem

Din punctul meu de vedere nu votez ceva abstract. Nu votez vreun partid, ci oamenii de pe acea lista.

Iar exercițiul amintit mai sus constă în a ne cunoaște candidații pentru Senat și Camera Deputaților din circumscripția noastră.

Voi îi cunoașteți? Internetul ne poate ajuta!

Sunt informații disponibile, CV-uri, vârsta, declarații și articole de presă, bine acestea din urmă sunt ceva mai subiective.

Cred cu tărie că este admirabil când tinerii se implică în politică pentru că avem nevoie de ei, așa cum avem nevoie și de o schimbare.

Problema apare când la o simplă căutare pe Google vezi că tânăra/tânărul de 20 și un pic de ani este fata sau băiatu’ lu’ tata care este un cunoscut politician condamnat penal în special pentru corupție. Și atunci începi să te întrebi cât de departe sare așchia de trunchi. Și nu e cazul de pata copiilor pentru ce au făcut părinții.

Dar ar trebui și aici puțină atenție, la nuanță. Dacă ești anchetat, cercetat, arestat, trimis în judecată, chiar dacă planează un semn de întrebare, încă ești nevinovat. Vorbesc despre cei condamnați definitiv de către judecători.

Mai am o problemă când un politician la fiecare alegere este în alt partid.

Și lista poate continua.

Și totuși există și opțiuni bune. Trebuie doar să îi căutăm.

Nu are rost să ne împărțim în dreapta și stânga. Este o utopie bună doar pentru manuale. În realitate nu există așa ceva. Orice formațiune care se declară de dreapta a avut măsuri clare de stânga când a guvernat. La fel și viceversa.

Îmi place să cred că până la urmă toți suntem cetățeni români și vrem binele acestei țării. Poate doar metodele sunt diferite…

Nu are rost să ne învrăjbim în acest decembrie așa cum am început chiar de Ziua Națională.
D-asta este și secret votul.

Sunt mult prea multe ocazii de sărbătoare: Sf. Ștefan, Crăciunul, Revelionul, Sf. Vasile. Și se continuă cu Sf. Ion în ianuarie…

Ajunge cu votul negativ

Fiți maturi și votați.

Mulțumesc.

PS
Nefiind implicat în politică, nefiind membru de partid, nici postac, nu îndemn pe nimeni CE să voteze.
Aceasta este datoria fiecăruia.

Îndemn doar să votați.

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: