despre-epidemia-de-rujeolă

Epidemia de rujeolă

Epidemia de rujeolă

Acum o lună scriam pe pagina de Facebook despre epidemia de rujeolă.

Decizia a tot mai multor părinți de a renunța la vaccinarea copiilor a adus la apariția unei adevărate epidemii naționale de rujeolă.

Ministerul Sănătății a publicat azi cifrele: 675 de cazuri e rujeolă, 2 copii au murit, iar pentru alt deces suspect de rujeolă se așteaptă rezultatele finale.

Ce vină au acești îngeri plecați prea devreme dintre noi?

Vina aparține exclusiv acelor părinți care se urcă din mers în trenul morții condus cu iresponsabilitate criminală de cei care susțin campaniile împotriva vaccinării copiilor.

Cele mai multe cazuri de rujeolă (peste 80%) se găsesc în Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Arad și Timiș.

Există o soluție: vaccinul ROR

Cei 3 bebeluși au decedat nu pentru că vârsta sub un an nu a permis imunizarea lor prin vaccinul împotriva rujeolei (vaccinul ROR, adică contra rujeolă-oreion-rubeolă), ci pentru că există deja o masă critică de copii mai mari nevaccinați.

Mai precis, cei trei bebeluși ar fi fost protejați și ar fi putut să trăiască dacă cei trecuți de vârsta vaccinării erau vaccinați.

Vinovați sunt părinții cu copii peste 1 an care sunt adepții teoriei conspirației, argumentând că vaccinul “poate” provoca 1 bolnav de autism la 1 milion de vaccinări.

Nu “posibilitatea”, ci certitudinea este că lipsa vaccinării provoacă MOARTE.

Cu siguranță există 3 bebeluși decedați la 675 îmbolnăviți nevaccinați, nu ipotetic un copil autist la 1 milion vaccinați.

La fel de grav este și faptul că de-a lungul timpului au existat probleme în aprovizionarea cu vaccin.

Surprinzător pentru multă lume: buba e tocmai în vestul țării.

Și altceva care atrage atenția: cei care refuză vaccinul sunt majoritar de la oraș, mai “informați”, însă care aleg prost, dar cu superioritate, sursele de așa-zisă informare.

Trist este că susținătorii anti-vaccin sunt majoritar vaccinați și sunt bine, dar aleg o cale greșită, atât pentru copiii lor, cât și pentru bebelușii care nu au ajuns la vârsta vaccinării și intră în contact cu cei nevaccinați.

Rujeola (pojarul), este o infecție respiratorie acută, extrem de contagioasă, provocată de un virus. În spații închise se transmite și după 2 ore de la plecarea unei persoane bolnave de rujeolă.

Se caracterizează prin simptome asemănătoare gripei (febră, tuse, secreții nazale și oculare) și erupții cutanate pe tot corpul.

Pacienții cu risc ridicat sunt tocmai bebelușii și femeile gravide nevaccinate.

Date recente

Azi, 20.10.2016, un adolescent de 16 ani din Arad a murit din cauza rujeolei. Nici el nu fusese vaccinat. 

Este al treilea caz de deces din cauza rujeolei din Arad de anul acesta. La nivelul județului respectiv există 140 de îmbolnăviri confirmate.

Dacă în septembrie aveam 675 de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă la nivel național în acest moment sunt 786 cazuri!

Conform Ministerului Sănătății, majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută.

De asemenea, apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. Dozele de vaccin sunt suficiente pentru toți copiii care au nevoie de imunizare.

Sursa fotoaici

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: