bebe-la-4-luni

Bebe la 4 luni

Bebe la 4 luni

Au trecut patru luni de când a venit pe lumea asta Piersicuța noastră, de când avem diminețile pline de zâmbet.

De ce diminețile? În fiecare dimineață, când se trezește, ne întâmpină un zâmbet mare, mare. Zâmbește cu totul, cam așa:

bebe-4-lunibebe-4

Între timp apar și ceva schimbări: s-a întors de pe burtică pe spate, a început să apuce singură jucăriile, sunetele, gângurelile sunt din ce în ce mai articulate, am trecut la o măsură mai mare de scutec. Doar am crescut, acum avem 7,3 kg (cam dublul greutății care a avut-oi la naștere) și vreo 66 cm.

Acum nu mai suntem bebe, doar a fost îmbăiată în cristelniță la botez, și suntem Maria Alma.

A început și joaca

Cu mânuțele. Cu o jucărie de pluș sau într-un centru de activitate. Îi place să stea din ce în ce mai mult în scaunul scoică. Îi place muzica și dansul la tati în brațe. Sau la mami. Ocazie bună să se lipească la piept ca un magnet de frigider.

A început râsul în hohote când e gâdilată sau pupăcită pe burtică, pe gât. Ea râde de nu mai poate, noi râdem de râsul ei. Ceva de vis.

Mesele sunt în continuare cerute cu precizia unui ceas elvețian, tot la trei ore, mai puțin pe timpul nopții când doarme. După prima lună, până acum când a împlinit 4 luni nu și-a schimbat orarul. În continuare lapte. Însă, pentru prima dată i-am dat și ceai. Prima zi a băut puțin, a doua zi mai mult. A prin gustul și acum a ajuns cam la 50 ml pe zi.

Scutecele. Am încercat mai multe mărci. Indiferent de marcă însă, după un pipilică ne anunță că vrea altul uscat. Asta înseamnă cam un scutec la 1 maxim 2 ore. Cu excepția nopții, când e mai interesant somnul.

Și mai e ceva. Când te privește în ochi. Adânc. Și apoi zâmbește. Este momentul când poți jura că ai văzut un colț de rai.

Greu de explicat senzația, doar părinții știu ce spun;)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Foto: Maria Alma, arhivă personală

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: