Conspirațiile-organice

Conspirațiile organice

Conspirațiile Organice

Pentru că tot ne plac conspirațiile, până pe 16 septembrie avem acces la Conspirațiile Organice. În aer liber, la vedere;)

Este vorba de un proiect aflat în București. Mai exact în Piața Roma. Între Pasajul Latin și Strada Lipscani din Centrul Vechi.

Proiectul aparține peisagistului francez de origine română Nicolas Triboi. Și constă în amenajarea unei grădini sălbatice în centrul orașului.

Reîntoarcere la natură

Fiind de preferat sălbăticia controlată a acesteia în locul junglei orașului, cu problemele de trafic, de arhitectură și, de ce nu, de sălbăticia comportamentului unora dintre noi.

Amplasamentul acestora

Respectiv într-un loc special, plin de elemente simbolice.

Ieșirea din Pasajul Latin, Lupoaica cu Romulus și Remus evoca istoria. Latinitatea noastră. Latinitate care leagă Micul nostru Paris de Parisul francez. Destul de firesc, având în vedere originea comună a artistului.

Puternica legătură dintre România și Franța

Este evidențiată și de vizita de stat în țara noastră a președintelui Republicii, Francois Hollande.

Fiind totodată și un eveniment cultural, inedita expoziție are loc în contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Astfel, în proximitatea amenajărilor peisagistice gândite de artistul Nicolas Triboi, găsim și un infochioşc. București 2021, unde pot fi consultate materiale informative cu privire la eveniment.

Capitală Europeană a Culturii este un titlu conferit de Parlamentul European anual unui oraș sau chiar mai multor, începând cu anul 1985.

Singurul oraș din România care a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii a fost Sibiu în anul 2007, alături de Luxemburg.

Pentru anul 2021 pe lângă România (Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara) şi-a depus candidatura şi Grecia. Cu trei orașe preselectate (Eleusis, Kalamata şi Rodos). Calendarul viitoarelor capitale europene ale culturii este alcătuit până în anul 2033!

Anul acesta drept capitale europene ale culturii sunt desemnate două orașe, respectiv San Sebastián (Spania) şi Wrocław (Polonia).

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Conspirațiile-organice

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: