Avem un nou campion: Alex Bologa

Avem un nou campion: Alex Bologa

Alex a obținut medalia de bronz la judo pentru nevăzători, categoria 60 de kilograme. Totodată fiind și prima medalie a României, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Demn de remarcat este faptul că Alex a început să practice judo recent, respectiv de vreo 4 ani. Aceasta a fost și prima competiție de asemenea anvergură la care a participat.

Însă cu multă muncă și ambiție dovedite de-a lungul antrenamentelor a reușit această performanță incredibilă. Mai ales că i-a învins pe ambii favoriți ai competiției: Noura Mouloud (Algeria) și Henry Borges (Uruguay), medaliați la Jocurile de la Beijing și Londra.

Tânărul nostru judoka clujean, pentru că Alex are doar 20 de ani, este complet nevăzător de la vârsta de 6 ani, de-a lungul timpului a avut și intervenții chirurgicale în speranța măcar ameliorării vederii, însă fără succes.

Și totuși, Alex a mers mai departe a practicat înotul, apoi judo și nici școala nu a neglijat-o. Din contră, în ciuda acestui fapt, Alex este student în paralel la două facultăți!

Sper că Alex să fie sursă de inspirație pentru tinerii și copiii noștri. În a-și găsi fiecare optimismul și puterea de a lupta și câștiga orice competiție, indiferent de greutățile vieții.

Îmbucurător este și faptul că la fiecare ediție a Jocurilor numărul sportivilor paralimpici români crește. Dacă în 2004 aveam doar 2 sportivi, în 2008 am avut 4 sportivi, în 2012 au fost 5 sportivi, pentru ca la ediție de anul acesta să participe 12 sportivi.

Pentru cei care nu știu, judo este o sport de origine niponă, fiind derivat din tradiționala artă marțială jujitsu. Acum 50 de ani, în 1964, judo a devenit probă olimpică.

La Jocurile Paralimpice din 2016 de la Rio participă 4.386 de sportivi din 176 de țări. Iar la competiția de judo au participat 129 de sportivi din 36 de țări.

Felicitări Alex Bologa!

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: