Un erou alpinist şi escalada vieții

Un erou alpinist şi escalada vieții

descărcare (2)Un erou alpinist şi escalada vieții

Cele ce urmează relatate mai jos, probabil că în curând le vom vedea ecranizate și într-un film demn de un premiu Oscar!

Un scoțian a escaladat un munte în ciuda faptului că atât mâinile, cât și picioarele i-au fost amputate!

Omul este alpinist, are 47 de ani, iar în urma unui accident oribil în timpul unei ascensiuni din 1999 medicii au fost nevoiți să îi amputeze toate membrele degerate. Nu la fel de “norocos” a fost şi partenerul său de atunci care și-a pierdut viața.

Cu o voință de oțel, ajutat de proteze special concepute, scoțianul s-a ambiționat să învețe nu numai să trăiască, să meargă din nou. Ci să nu-și abandoneze pasiunea de-o viață, alpinismul.

Timp de 5 ani s-a antrenat alpinistul, pe numele său Jamie Andrew, să escaladeze cei 4.478 metri ai muntelui Matterhorn. Sau Monte Cervino, cum mai este denumit, vârf situat în Alpii Pennini la granița dintre Elveția și Italia.

Pentru cei care nu știu, acesta este o piatră de încercare a alpiniștilor, având forma unei piramide abrupte. Multă vreme s-a și considerat că ar fi imposibil de cucerit! Abia în anul 1865 s-a consemnat cucerirea acestui vârf, însă cu ce preț? La întoarcere patru din cei șapte alpiniști au căzut într-o prăpastie.

Aventura în sine (escaladarea și întoarcerea la bază) a durat 13 ore pentru alpinistul cu proteze. Cam cu 5 ore mai mult decât i-ar lua unui foarte bun alpinist.   

O zi fantastică și o ascensiune de vis” a scris eroul pe pagina lui de Facebook.
Mai mult ca sigur că nu se va opri aici.

Trebuie să mai amintesc și faptul că Andrew este implicat în diverse acțiuni sportive. Participă și la maratoane, dar și în campanii caritabile.

Acum, ne mai putem plânge că am avut o zi grea la muncă?!

Sau luăm atitudine să trăim la altitudine;)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: