Citius, Altius, Fortius și Jurnalul unui campion

Citius, Altius, Fortius

„Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câştigi ci să participi,

așa cum în viață nu contează triumful ci lupta. Esențial nu e să cucerești ci să lupți bine.”

Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne

 

sport2Așa cum anunțam și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/Jurnalulunuitata), dacă tot suntem în perioada Jocurilor Olimpice, un eveniment planetar legat de sport, voi deschide o secțiune pe acest blog dedicată micilor noștri sportivi de azi, campioni de mâine…cel mai probabil sub numele Jurnalul unui campion🙂

Trebuie să îi cunoaștem pe copiii care practică diverse sporturi. Pe cei deja angrenați în competiții interne și internaționale, unde obțin trofee.

Copiii trebuie încurajați să practice un sport.

Despre beneficiile sportului nu cred ca este cazul să dezvolt subiectul. Sau poate că da…

Nu doar școala este importantă. Sunt prea mulți copii „scutiți” de la orele de sport…

Antrenând corpul, antrenăm mintea

Mens sana in corpore sano spuneau pe bună dreptate romanii.  Este un truism faptul că orice activitate fizică dublată de o activitate psihică ne ajută să ne menținem în formă, să fim sănătoși și inteligenți pe măsură ce înaintăm în vârstă. Și cu toate acestea, prea multe persoane întâmpină probleme cu greutatea (mai ales când sedentarismul se întâlnește cu o alimentație necorespunzătoare), dar și probleme legate de cultură, logică, bun simț, într-un cuvânt de educație. Nu putem avea pretenții de la alții să fie cum nu reușim în primul rând noi să fim, iar orice schimbare în bine cu noi ar trebui să începem. Puterea exemplului funcționează totuși:)

Voi reveni cu articole de promovare ale micuților. Sunt multe exemple de copii curajoși, perseverenți, ambițioși, care nu se sperie de competiții.

Până atunci aștept părerile voastre, mai ales ale părinților micilor sau mai marilor sportivi.

Și de ce nu, să ne vedem la o alergare în parc, dar și să discutăm despre ultima carte citită🙂

Iar dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să apreciezi pagina de Facebook sau poți să te abonezi la Newsletter.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: