Două luni de la naștere

Două luni de la naștere

Parcă mai ieri mă întrebam cum o să arate bebe când se va naște. Și uite că au trecut două luni de când a venit pe lume piersicuța noastră și nu pot să mă satur să o privesc. Seamănă cu amândoi, are trăsături clare de la mami, dar un lucru e sigur, ochii de mine îi are moșteniți:)

a doua lună

Dacă prima lună pot spune că a fost destul de dificil să ne adaptăm în noua formulă. Cu niște nopți nedormite și o groază de întrebări, lucrurile au început să se așeze și să ne intrăm și noi în mână, cum se zice, inclusiv bebelușa să-și creeze și ea un program și aici mă refer în special la papa și somnic.

Vaccinul… atâtea controverse

Cu ocazia celor două luni am mai pus o ștampilă în carnețelul cu vaccinuri. Respectiv pe cel hexavalent contra hepatitei tip B, poliomielitei, difteriei, tetanosului, pertusis (tusea convulsivă) și haemofilus influentzae.

Nu intru în detalii, cine are un bebe de vârstă asemănătoare sau urmează să fie părinte probabil că știe că pe piață erau până de curând două opțiuni, respectiv acest tip de vaccin era produs de două firme concurente. Momentan nu se mai găsește decât unul dintre ele. Am auzit destule povești, din mai multe surse, că cei care îl preferau pe cel care nu se mai găsește sunt dispuși să-l achiziționeze de la vecinii noștri bulgari, unde se găsește. Numai că nu este atât de simplu, fiind nevoie ca pe perioada transportului vaccinul să fie menținut la o anumită temperatură constantă, cea de frigider. Din păcate, unii crezând că au găsi soluția le aduc în lăzi frigorifice, ceea ce deteriorează calitatea vaccinului.

Dar și așa sunt un milion de discuții pro și contra vaccinare și nu am intenția să deschid vreo polemică cu privire la acest aspect, sunt alte locuri pe net (și nu numai) mai potrivite. Iar fiecare părinte este cel puțin liber dacă nu chiar obligat să ia cele mai bune decizii pentru copilul său.

Creștem frumos

Ce s-a mai întâmplat de la ultimul control, cel de la o lună de la naștere? În primul rând bebelușa a luat în greutate. Dar a și crescut, ajungând la 5,6 kg și 60 cm, ceea ce este foarte bine. Un paradox amuzant este că mami se bucură când vede cântarul pe plus la bebe și pe minus la ea:)

Dacă până acum, după băiță urma masajul, dna doctor ne-a arătat și o serie nouă de mișcări pentru bebe, un fel de gimnastică care este foarte importantă în special pentru a tonifia musculatura.

O noutate mai este și descoperirea oglinzii. Și mai ales mimica din acel moment, un amestec de mirare și zâmbete.

În continuare este fascinată de muzică. Și mai nou de dans. Al nostru. O liniștește și apoi o amuză teribil când ne vede dansând.

Dacă în prima lună de la naștere știam exact câte zile are, acum deja s-a schimbat calculul. Am început să numărăm săptămânile. Și uite așa vor veni rândul lunilor, apoi al anilor…

Nu în ultimul rând constat că am dat tonul. Din rândul prietenilor noștri deja au mai venit pe lume trei bebei și încă doi sunt pe drum. Vremurile se schimbă și odată cu ele și obiceiurile și mentalitățile. Nu știu dacă am o explicație pentru fiecare, dar, ca și în cazul nostru, toate mămicile nu mai au douăzeci de ani, ci undeva pe la patruzeci.

Știu că sunt unii care se uită la cei de vârsta noastră cam ciudat, considerându-ne nițel expirați.

Dar asta e altă poveste, cu altă ocazie. O să le vină și lor rândul:)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: