O săptămână nebună

O săptămână nebună

O săptămână nebună

Ultima săptămână a dat atâtea subiecte de discutat, dar toate revoltătoare și oribile.

România și câinii

Așa cum postasem și pe pagina de facebook, într-un spital din România o femeie a fost adusă în stare gravă după ce fusese mușcată de câini. Vagabonzi. Cu toată dragostea față de animale în general și de câini în special (fiind posesorul unui boxer) nu voi fi niciodată de acord cu lăsarea câinilor fără stăpân liberi pe străzi. Este o inepție să crezi că dacă sunt sterilizați este ok să fie reintegrați în arealul dintre blocuri. Sterilizarea nu înseamnă decât că nu se mai pot înmulți. Dar aceștia pot și chiar mușcă.

Și nu, nu vreau să aud pe cineva că acești câini vagabonzi mușcă oamenii răi sau mai știu eu ce explicație. Nu, repet, câinii fără stăpân nu au ce căuta pe străzi sau în parcuri sau mai știu eu unde liberi, unde pot și chiar mușcă în voie pe oricine. Să revin la femeia mușcată de câini. Starea gravă în care se afla necesita transfuzie de sânge. Și aici a doua nenorocire care i-a și fost fatală: o asistentă din acel spital în loc să îi aducă perfuzii cu grupa de sânge de care avea nevoie, respectiv A II, a venit cu pungi cu sânge B III. Urmarea, femeia a intrat în șoc și a decedat. Erori în lanț, lipsă de verificări, management deficitar, însă acestea le vor constata (sper) cei care sunt în drept să o facă. Însă greșeala a fost făcută și s-a pierdut o viață.

România și sclavii

Tocmai când lumea începea să afle despre acest incident, vine altă bombă: într-o localitate din Argeș concetățenii noștri trăiesc parcă în cele mai întunecate vremuri ale Evului Mediu, având sclavi. Sclavi ținuți în lanțuri, bătuți și schingiuiți. Inclusiv copii. Sclavi care se vindeau de la o familie la alta ca niște animale. Și asta de ani de zile! Cine a avut interesul și tăria se afle amănunte suplimentare pe care nu vreau să le reproduc știe despre ce este vorba. Înfiorător, iarăși am ținut capul de afiș al presei internaționale. Și nu de bine…

România și viermii din spitale

Năuciți de cele de mai sus, imediat apare în presă imaginea unui pacient cu viermi într-o rană. Se pare că viermii respectivi erau larve de muscă. Secția spitalului ori nu era dezinfectată ori nu existau banalele plase la geamuri. Nu contează explicația. De data aceasta însuși oficialul ministerului afirmă pe bună dreptate că nu am învățat nimic după Colectiv

Iar săptămâna care este pe cale să se încheie ne-a mai livrat două evenimente externe extrem de violente și la fel de oribile.

Teroare în Franța

În seara zilei de 14 iulie, la aniversarea Zilei Naționale a Franței, pe un bulevard din Nisa oamenii se strânseseră să sărbătorească evenimentul și să privească focurile de artificii. Familii, copii, francezi, turiști. Toată sărbătoarea s-a transformat într-o baie de sânge. Un șofer al unui camion a intrat cu viteză intenționat în mulțime cu intenția de a ucide. Ceea ce a și făcut. Urmarea, exact ceea ce intenționase acel individ. Șoc, oripilare, prelungirea cu încă trei luni a stării de urgență.

După ce alte evenimente sângeroase au lovit Franța începând cu Charlie Hebdo. Detonările din Paris și rafalele de gloanțe de la Bataclan.

Încercarea unei lovituri de stat în Turcia

Nici nu s-au uscat lacrimile familiilor victimelor, nici nu s-a ajuns la niște concluzii privind cauzele, dar mai ales găsirea unor soluții pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai repete că noaptea dintre 15 spre 16 iulie ne aduce iar vești înfiorătoare, data aceasta despre încercarea de lovitură de stat din Turcia.

Începem să avem cât mai puține explicații la ceea ce se întâmplă cu atâta repeziciune. Iar lucrurile sunt pe o pantă extrem de periculoasă pentru noi și copii noștri.

O săptămână nebună, o lume nebună.

Dacă ți-a plăcut O săptămână nebună și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: