Necesarul pentru nou-născut și un scurt manual de utilizare a acestuia: plimbarea

Necesar pentru nou-născut și scurt manual de utilizare: plimbareaNecesarul pentru nou-născut și un scurt manual de utilizare a acestuia

Închei seria celor patru articole scurte, dar cred că destul de practice. Adică lista necesară pentru nou-născuți și scurt manual de instrucțiuni a acestora. Există destule cazuri când mămica alege să mai petreacă în plus o zi-două în maternitate (bineînțeles în special în cele private) din simpla constatare că bebelușul nu vine cu un manual de instrucțiuni. Informațiile primite în prima zi de la naștere pot fi destul de năucitoare. Mai ales dacă părinții se află la prima naștere.

În primele trei articole am scris despre externarea din maternitate, despre băiță și despre mâncarea bebelușului. Acum mi-am propus ca ultimul articol din această serie să trateze necesarul pentru plimbarea bebelușului.

4. Plimbarea

Când veți ieși cu bebelușul la plimbare foarte rar se va sincroniza plimbarea cu masa. Sau plimbarea va dura mai mult decât intervalul de 3 maxim 4 ore. Iar dacă hrana consta (și) din lapte praf, există pe piață recipiente termice pentru păstrarea caldă a apei în biberon.

Pentru bebelușii care primesc (și) lapte praf, trebuie să avem 2 biberoane cu apă caldă păstrate în acel recipient termic, cutia de lapte praf, 1-2 suzete (în cazul în care mai scapă una pe jos) și cutiuța de păstrat suzetele. Există și un lănțișor de suzetă, care se prinde la un capăt de îmbrăcăminte și la celălalt capăt de suzetă pentru a evita căderea acesteia pe jos când bebe nu o mai vrea.

Multe cărucioare vin și cu o geantă, iar dacă nu este cazul, luați una. În geantă este obligatoriu să avem câteva scutece de rezervă, un pachet de șervețele umede, crema de protecție pentru funduleț, cel puțin una bucată aleză (în caz că se murdărește se va utiliza cea de rezervă), dar și un body sau un set de îmbrăcăminte de rezervă. Uneori va fi cazul.

Nu uitați și o soluție dezinfectantă pentru mâinile dvs., în special când veți prepara hrana bebelușului, dar și înainte și după ce schimbați scutecul.

Dacă la plimbare plecați cu mașina iar afară este prea rece sau prea cald este de preferat ca, în măsura posibilității, să o porniți cu câteva minute mai devreme și să reglați temperatura.

La întoarcere, aveți grijă să ștergeți roțile căruciorului înainte a a-l băga în casă.

Foarte important este să nu uitați ca bateria telefonului să fie deplin încărcată. Niciodată nu se știe când aveți de dat un telefon! Recomandabil să aveți și o baterie externă.

În încheiere vreau să vă felicit pentru că urmează să aduceți pe lume un suflețel, iar dacă ați făcut-o deja să vă trăiască și să aveți grijă de bebeluș.

Întrebați medicii. Citiți ce și cât puteți. Discutați cu alți părinți. Dar în final dvs., părinții, veți fi cei care veți alege ce este mai bine pentru copilul dvs.

Creșterea unui copil este o artă care se învață și din mers. Iar fiecare copil, ca și fiecare părinte, este unic. Nimeni nu poate pretinde că există o rețetă universal valabilă.

Condica este deschisă pentru sugestii și reclamații:)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: