Ipocrizia unui ecologist și câteva vorbe de duh

Ipocrizia unui ecologist și câteva vorbe de duh

Ipocrizia unui ecologist și câteva vorbe de duh

Ecologist în idei și discurs, dar mai puțin în fapte.

La fel când doctorul îți spune că țigările nu sunt sănătoase în timp ce trage cu nesaț dintr-una.

Merge cu bicla când vrea să fie văzut, dar șaua e din piele. În rest cu SUV-ul 4×4 cu tapițerie din piele. SUV care consumă cât un tractor. Dar probabil are emisii contrafăcute. Iar în portbagaj are și o piele de căprioară veritabilă pentru ștersul geamurilor.

La fel cum veritabili sunt și pantofii din piele de vițel. Și geanta din piele unde este vârât laptop-ul cu programe de protejat natura, animalele și pădurea.

Dar nu îl deranjează nici portofelul din piele de șarpe. ”Obrazul subțire cu cheltuială se ține” zice o vorbă din bătrâni.

Apropo de pădure și protejarea copacilor. Probabil că nu are nimic comun cu mobila din lemn masiv din casă.

Nu am nimic împotriva ecologiștilor

Dimpotrivă. Cele mai multe cauze sunt nobile și merită să luăm atitudine și să luptăm pentru în special pentru protejarea mediului. Cu tot ce înseamnă acest lucru.

Însă am ceva împotrivă a celor cu discurs dublu. A celor care cred că încă merge ca pe vremea lui Cuza cu ocaua mică și ocaua mare. A celor care sunt extremiști și duc acest discurs la limită judecând pe alții, însă nu se uită în oglindă sau în propria ogradă.

Oricât de civilizați, moderni, deschiși și liberi ne dorim și afirmăm cu tărie că suntem, nu putem să schimbăm vorba din ”Să faci de zice popa, nu ce face popa” în ”Să faci ce zice și ce face popa”…

Rămânând în același registru nu este vorba de simplu fapt că suntem oameni și ”a greși este omenește”. Pentru că această greșeală o faci o dată și mergi mai departe după ce tragi învățămintele de rigoare. Dar când repeți aceleași greșeli, rămânem la avertismentul lansat de Seneca acum 2000 de ani: ”errare humanum est, sed perseverare diabolicum”. ”A greși este omenește, dar a persevera în greșeală este diabolic”.

Dacă ți-a plăcut Ipocrizia unui ecologist și câteva vorbe de duh și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: