S-a terminat Campionatul European de Fotbal. Pentru noi.

S-a terminat Campionatul European de Fotbal. Pentru noi.

S-a terminat Campionatul European de Fotbal. Pentru noi.

Circula pe Facebook o poză cu jucătorii noștri lângă autocar cu mesajul către șofer să-l lase pe avarii că nu vor sta mult. Și nu au stat mult. Grupele au fost de ajuns.

Am jucat cu Franța, Elveția și Albania, ultimele două chiar ”abordabile” ca să folosesc un termen fotbalistic. Nicio victorie.

Două înfrângeri și un egal. Rușinos.

Am înscris doar de 2 ori. De fiecare dată din penalty. Rușinos.

Am văzut o tactică slabă, lipsind coordonarea de la mijlocul terenului, dar mai ales lipsind nervul atacului. Am văzut că nu s-au legat pasele, că nu am fost în stare să ne demarcăm cum trebuie. Până și la o miuța în fața blocului asta e regula de bază. Rușinos.

Am văzut o echipă fără niciun fel de condiție fizică, jucând cât de cât o repriză, iar a doua clacând. Rușinos.

Ultima șansă de a ne califica în optimi s-a spulberat în al treilea meci, că așa ne place nouă să lăsăm pe ultima sută de metri. Rușinos.

Am avut la fiecare meci foarte mulți suporteri români, al doisprezecelea jucător cum spune o reclamă TV, care au făcut o atmosferă frumoasă. Dar jucătorilor din teren nu le-a păsat, nici de cei din tribune, nici de cei de acasă din fața televizorului. Rușinos.

Am văzut unii care se bucurau înainte de ultimul meci că jumătate din jucătorii albanezi sunt musulmani și, cum a început Ramadanul, aceștia nu au voie să mănânce sau să bea până la asfințit și astfel se miza pe faptul că vom întâlni o echipă slabă cu jucători deshidratați. Rușinos.

Am crezut că trebuie, că vrem și că putem să ne calificăm. Jucătorii noștri și tot staff-ul tehnic probabil că au fost de altă părere. Rușinos.

Vor începe probabil analize, comentarii dar asta nu va schimba nimic din rușinea pe care am acumulat-o la acest Campionat European de Fotbal.

Mai poate fi considerat fotbalul românesc sportul rege?

Suporterii români mai suportă acest sport în condițiile în care nu există de ani de zile nicio performanță notabilă?

Fiecare va face ce va considera, însă pentru mine fotbalul românesc încetează să mai existe. Este doar o pierdere de timp atâta timp cât nu ne aduce nicio bucurie, cât nu avem o performanță.

În fotbal, ca în orice sport, contează nu să participi, ci să câștigi.

Și avem alte sporturi unde chiar câștigăm locuri pe podium, medalii, cupe și diplome.

Dacă ți-a plăcut S-a terminat Campionatul European de Fotbal. Pentru noi. și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: