Patul pentru bebe

Patul pentru bebe

Patul pentru bebe

Cu vreo trei săptămâni înainte să vină bebelușa noastră, ne-am spus că este cazul să îi mobilăm camera, primul articol pe listă fiind pătuțul.

Chiar dacă oferta de pe net este destul de generoasă (materiale, forme, culori, prețuri), una este o poză pe net, iar alta este când îl vezi, îl atingi, vezi cum e lucrat. Dacă este stabil, poți întreba o persoană despre materiale, vopsea și alte asemenea și nu doar trimite un email în speranța că cineva se va deranja sa îl citească și apoi să și răspundă peste niște zile.

Zis și făcut, dis-de-dimineață prima opțiune a fost să vedem oferta celor trei magazine de unde ne-am achiziționat mobilier de-a lungul timpului. N-am să le dau numele, însă cred că sunt ușor de identificat.

Magazin #1

Deci prima descindere am făcut-o într-un mare magazin de pe Centura, la ieșirea din București dinspre Militari, de lângă un Outlet de țoale. Ajuns la locul cu pătuțuri am fost întâmpinați de un tip mărunțel, slăbuț, tipul fâșneață și guraliv.

Cum era într-o zi de weekend am preferat să las uniforma de lucru acasă. Costumul și cămașa. Și am îmbrăcat ceva casual. Blugi și un tricou. Probabil că a contat acest lucru și nu într-un sens bun. Vânzătorul m-a măsurat din cap până în picioare și a hotărât că este cazul să-mi prezinte cea mai ieftină ofertă.

Ieftină în comparație cu celelalte, însă numai ieftină nu era! Cert este că la cât de mult vorbea nu a fost în stare să ne lămurească cu ceva extrem de simplu, respectiv ce opțiuni avem pentru bugetul disponibil.

Probabil că era doar specialist în pătuțuri și atât. De ce spun asta? Cei care au cumpărat până acum un pătuț de bebe știu despre ce vorbesc. Nu este vorba doar de alegerea unui pătuț. Plus că și alegerea în sine implică o mulțime de opțiuni:

  • clasic din lemn sau pliabil (sunt zăbrelele la o distanță corectă?)
  • culoarea lemnului, alb sau roz, în cazul nostru fiind fetiță
  • transformabil, adică să îl poți folosi și după ce bebe crește
  • să aibă măcar un perete detașabil, roți sau spațiu de depozitare ori sertare jos etc

Bun, să zicem că ne-am creat o idee despre pat, dar cum spuneam mai sus, nu era suficient. Patul vine simplu. Mai trebuie salteluță. Iar dilemă? Unii recomandă din nucă de cocos, alții din spumă, alții cu arcuri…

Pe lângă salteluță este nevoie și de lenjerii, iar în cazul în care alegem pătuț din lemn, mai mult ca sigur și protecții laterale.

Iar la întrebarea mea despre vopsea, în sensul dacă conține sau nu plumb, vânzătorul până atunci guraliv a ridicat din umeri.

Magazin #2

De data asta am ales tot un mare magazin de mobilier aflat la ieșirea din București, cel care îți dă mobila bucățele. Ca piesele unui Lego de stai acasă cu planșa în față să ți-o asamblezi După ce în prealabil îți iei eventual de la parterul magazinului niște hot dog cu 1 leu bucata:)

Și aici aveau ceva pătuțuri, dintre care vreo două ne-au atras atenția.

După ce am umblat minute bune prin magazin în căutarea unui consilier (or fi și la ei reduceri de personal?!) am reușit să dau peste specialist.

Vine băiatul, nu cred că avea 20 de ani. La fel de mărunțel la statură ca și primul. Dar de data asta îndesat bine și bărbos. După câteva întrebări, am văzut că este specialist doar în ”habar n-am” și ”nu știu”. Clar nu alesesem o zi bună pentru cumpărarea unui pat de bebe!

Magazin #3

Dacă tot eram aproape, ne-am deplasat la cei care își spun că sunt experți în mobilă. Aici aveau un pat clasic în două variante de culoare, respectiv alb și un roz fondant. Lemn masiv. Prețul? La fel de masiv:)

Unde de fiecare dată când abia intram în acest magazin, se găsea câte un consilier client să își ofere serviciile de consiliere, de data aceasta absolut toți erau ocupați cu alți clienți.

Noi eram deja cu răbdarea la limită din cauza celor două experiențe de mai devreme. Iar în luna a noua de sarcină oboseala te ajunge mai repede.

Deci nu am mai așteptat să se elibereze vreun consilier și am plecat cu gândul să mergem în mall-ul de alături la un suc.

Surpriza #4

La ieșirea din marele magazin de mobilă, surpriză!

Un magazinaș cu articole pentru bebei. Intrăm. Pătuțuri. Dulăpioare. Toate accesoriile pentru pat. Majoritatea aduse din țara lui Sobieski. Vânzătoarele două fete tinere care își cunoșteau foarte bine marfa. Și nici pe departe nu erau genul de vânzător plictisit de care ne lovim din păcate atât de des. Inclusiv extrem de atente cu viitoare (acum actuala mămică), încercând și reușind ca pe perioada cât am stat în magazin să îi ofere maxim de confort.

Nota 10!

Drept urmare am petrecut vreo oră în acel magazinaș. De unde am reușit să achiziționăm mai mult chiar de cât ne propusesem: pat cu saltea și accesorii (protecție saltea, lenjerii, protecție laterală), dulap, comodă cu spațiu de înfășat (detașabil și el), etc.

Patul este din lemn. Îmbinările sunt solide, iar combinația de culori s-a nimerit aceeași ca și a căruciorului: gri cu roz. Mai mult de atât, are o lungime și un sistem ingenios de reglare pe înălțime. Plus se pot detașa diverse părți laterale, ceea ce permit folosirea acestuia cel puțin 5 ani de acum înainte.

Cert este că după o zi de alergat în cele mai lăudate magazine de mobilă, eram dezamăgiți. Atât de produse, cât mai ales de lipsa unei consilieri adecvate. Dar tot răul spre bine, la final am reușit să găsim ce ne propusesem.

Morala?

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul și iepurele sare nu unde nu te aștepți.

Dacă ți-a plăcut Patul pentru bebe și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: