am uitat de colectiv

Am uitat de Colectiv?

Am uitat de Colectiv?

Abia au trecut șase luni de la tragedia de la Colectiv. Am uitat deja pe cei 64? I-am uitat pe cei peste o sută care au suferit arsuri? Sau pe supraviețuitori?

Să ne aducem aminte: un concert într-un club hiper aglomerat (participanți de vreo 5 ori peste capacitatea sălii!), artificii în interior care au dus la acel incendiu devastator, toate pe seama unei organizări fără nicio măsură de siguranță, fără niciun respect sau grijă față de oameni.

Durerea imensă ne-a arătat fața hâdă a corupției, cum aceasta ucide la propriu. În urma acestei tragedii, se crease totuși și speranța că se va schimba ceva în bine în țara asta.

Mai mult decât să cerem de la alții să facă ceva, am înțeles că fiecare din noi trebuie și putem schimba ceva. Începând cu noi înșine, prin propriul exemplu.

În fața unei asemenea tragedii, începusem să ne trezim, să ne unim, să gândim.

Un timp, se părea că lucrurile se îndreaptă. Știam că minunile nu țin decât trei zile. Și totuși ne-am ambiționat să dureze.

Și acum, după șase luni de la incendiul din Colectiv, la un concert Carla᾿s Dream ne-am aflat periculos de aproape o altă tragedie.

Peste două mii de oameni înghesuiți în incinta unui mall (?!) din Piatra Neamț. Aceeași organizare ca și în Colectiv. Aceleași bâlbe ale ca acum șase luni. Aceeași problemă: prea mulți oameni adunați într-un spațiu mult prea mic. Abia după ce ambulanțele au început să ducă la spital pe cei care leșinau s-a întrerupt concertul. De data aceasta de către trupă. Dacă continua?!

Dacă la concertul gratuit al trupei Goodbye to Gravity din Colectiv majoritatea erau tineri, la cel al trupei Carla᾿s Dream erau copii…

Oare suntem condamnați să nu învățăm nimic din greșeli?

Oare avem o memorie colectivă pe termen scurt?

Oare nu vrem să ne facem bine?

Am uitat de Colectiv?

 

Dacă vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter. Poți să urmărești și pagina de Facebook, unde m-ar ajuta un shareSunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: