Ultima lună de sarcină

Ultima lună de sarcină

Ultima lună de sarcină

A trecut demult primul trimestru…cel cu multe întrebări, emoții, dar și grețuri, lipsa poftei de mâncare, oboseala, a mirosurilor ciudate (chiar și parfumul până atunci preferat devenise insuportabil) și a debutului uimitoarelor transformări. Primul trimestru, cel cu alergarea în toiul iernii pentru găsirea înghețatei de zmeură. Singura poftă, dar ce poftă…

Următorul trimestru a fost poate cel mai lejer, când lucrurile au început să pară normale, de la creșterea în greutate a mamei și burtica devine vizibilă.

Iar disconfortul mamei începe să fie mai mic decât cel resimțit în primele trei luni. Vizitele la medic, analizele și ecografiile devin deja o rutină. Pofta de mâncare a revenit, iar înghețata nu mai era musai să fie din zmeură. Deja se simt binișor mișcările bebelușului.

Burtica crește și ne trezim în ultimul trimestru. Deja apar întrebări cu privire la naștere, dar și acasă au loc transformări: amenajarea camerei pentru bebe, pătuțul, cădița, cântarul, termometrul și câte și mai câte. Iar oferta magazinelor de profil e destul de bogată! Alegerea unui cărucior poate deveni o adevărată aventură și mai mult ca sigur voi reveni cu amănunte.

Și a venit și ultima lună de sarcină!

A reapărut disconfortul mamei, de care se vorbește atât de puțin, numai mamele știu despre ce vorbesc. Și partenerii lor, evident. Poate că este mai bine așa, nu este cazul să mai adăugam alte griji viitoarelor mămici.

Mișcările bebelușului nu numai că se simt din ce în ce mai puternic, dar se și văd!
Emoțiile revin mai puternic ca la începutul sarcinii.
Dar și angoasa. O fi bine bebe? Vor fi complicații la naștere?
Dar și nerăbdarea de a privi pentru prima data chipul bebeluşului, e a-l simți la piept.
Punem la punct ultimele detalii legate de naștere, de spital, de îmbrăcăminte și transport pentru bebe, de tot ce trebuie sa fim pregătiți acasă când vom aduce noul membru al familiei.
Și numărăm deja puținele zile până la eveniment.

Sarcină și naștere ușoară mămici!
Tătici, țineți aproape!

Legat de sarcină, poate te mai interesează articole ca:

Dacă ți-a plăcut Ultima lună de sarcină și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: