Insidioasa relație deschisă

Insidioasa relație deschisă

Insidioasa relație deschisă

De ceva vreme tot auzim de un nou tip de relație, cea deschisă, iar nouă, ăstora, culmea, mai trecuți prin una-alta, ni se aruncă cu dispreț că suntem învechiți, înguști la minte și nu oricine este făcut pentru așa ceva.

Într-adevăr, din fericire, nu toți suntem făcuți pentru o relație deschisă.

Dar dacă tot vorbim despre o relație deschisă, ce este aceasta, care-i definiția terminologică?

Este acea pseudo-relație în care fiecare din cei doi parteneri implicați în aceasta au ”libertatea” de a ieși, cunoaște. Și în final face sex cu alții.

Avantaje: se spune că nu există gelozie între parteneri, această libertate fiind gustată în egală măsură de fiecare și oricâți/oricâte ar trece prin așternuturi, până la urmă tot relația lor este importantă și nu renunță unul la altul.

Ideea e că dacă ne uităm într-un dex la cuvântul ”promiscuitate” o să avem surpriza să găsim destule puncte tangente cu aceste relații deschise.

Totodată relația deschisă intră într-o contradicție logică cu însăși însemnătatea unei relații de iubire.

Unde auzim de insidioasa relație deschisă?

În mod firesc, la cei care-și încep viața sexuală și își doresc pentru siguranța lor să știe ca au pe una/unul la care se pot întoarce. Dar cum hormonii zburdă, nu-și pot dezlipi ochii și mai ales dorința la orice trece prin dreptul lor. Și de aici încep cu justificările. Că este modern așa. Că este normal să cunoască și altă lume la vârsta lor. Bla-bla. Numai că aceste justificări le-ar vrea valabile mai mult pentru ei/ele însuși/însele. Mult mai puțin, spre deloc pentru partenera/partenerul din aceasta relație (semi)deschisă.

Mai este categoria celor deja maturi care aleg această cale din varii motive

Însă de cele mai multe ori din frică. Din frica de a se te simți trădat/ă. De a nu fi înșelat/ă, rănit/ă. Nu se mai implică. Și așa preferă o ciorbiță călduță sau mai bine zis sleită. Și se avântă într-o relație mai scurtă sau mai lungă, în care de la început au grijă să sublinieze că își doresc o relație, cum altfel decât deschisă… Că mai devreme sau mai târziu nici acest tip de relație nu le va aduce niciun fel de satisfacție, asta va simți fiecare pe pielea lui/ei.

Posibil tot aici pot fi încadrați și cei angrenați într-o relație cât se poate de oficială, cu acte în regulă, soț-soție. Deci teoretic o relație cât se poate de ”închisă”! Dar care cel puțin unul din soți o dă pe lături. Și nu o dată. Cu atât de mult auzita motivație penibilă că a fost ”doar o dată”. Însă o dată a fost odată. Dar deja există un obicei. Indiferent că ocazional este un/o amant/ă. Mai mult sau mai puțin stabil/ă.

Tot am vorbit despre relația deschisă, dar pierdem din vedere poate singurul lucru pentru care merită să trăiești și să treci prin orice mizerii îți poate oferi la un moment dat viața.

Știu, poate sună aiurea pentru unii, însă iubirea ne face să vrem să fim mai buni, altruiști și nu, nu este pentru egoiști, pentru individualiști, narcisiști și fricoși.

Și închei cu o întrebare care ar trebui să dea de gândit celor care sunt implicați într-o relație deschisă: tu ai sări în foc pentru partenerul tău? Partenerul tău ar sări în foc pentru tine să te salveze?

Iubiți!

Dacă ți-a plăcut Insidioasa relație deschisă și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: