Berbecuț la tavă

Berbecuț la tavă

Cum oriunde aș fi mers zilele acestea aș fi fost îmbiat cu miel am ales să gătesc altceva, dar totuși să nu mă depărtez de tradiție, așa că am luat o pulpă de berbecuț.

Pregătirea

Pulpa avea fix 3 kg. Berbecuțul probabil a fost unul mai puturos, având ceva strat de osânză. Așa că am crestat-o, împănat cu usturoi.  Apoi am tăvălit-o bine printr-un amestec de arome. Până s-a format o crustă, așa cum se vede în mai jos.

20160501_203331

Întâi și întâi l-am stropit din belșug cu sos de soia. Apoi l-am uns cu un amestec de muștar normal cu Dijon.

Pentru ierburi am folosit din belșug cimbru, boabe de coriandru, piper verde, câteva boabe de ienibahar și bineînțeles niște semințe de cardamom. Toate aruncate în mojar și zdrobite bine. Iar când s-au omogenizat le-am întins bine pe pulpă până s-a creat acea crustă de care ziceam mai devreme.

Grătar

Cum am vrut ca pulpa să împrumute bine aromele am ales să o abandonez o zi în frigider. Dar a doua zi mi-am adus aminte de ea, am încins grătarul și cărbunii au început să-și facă din plin datoria topind grăsimea în exces cu un plăcut sfârâit.

20160501_203545

 

Cuptor

Când grăsimea s-a scurs suficient, am luat pulpa de berbecuț de pe grătar și ca nu cumva să se răcească l-am pus în tavă, pe un pat de portocală și lămâie, două-trei crenguțe de rozmarin, iar pentru gust, dar și decor, am mai aruncat generos o mână de coriandru boabe, pe care nu le-am mai zdrobit, de data aceasta.

Din când în când am mai verificat să văd ce se mai întâmplă cu pulpa de berbecuț, iar de fiecare dată stropeam cu sucul unei portocale sau unei lămâi. Alternativ. Dacă nu aveam în drum spre casă o barză cu un bebe în cioc, mai mult ca sigur că sucul nu era nici de portocală și nici de lămâie, ci de struguri. Un vin bun. Dar cum nu vreau ca barza să se amețească și să zboare în zic zac, am ales această improvizație care s-a dovedit totuși de bun augur și mai ales de bun gust.

Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut Berbecuț la tavă și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: