Am dăruit

Am dăruit

Am dăruit

Articol pornind de la un… email

Dacă zilele trecute scriam despre a dărui celor mai puțin norocoși decât noi, astăzi am primit un email care m-a mișcat.

Dar să fac o mică paranteză. În alți ani, de obicei în preajma Crăciunului și a Paștelui discutam cu fetița mea – care acum are 9 ani – despre cât de mult înseamnă pentru un alt copil o jucărie.

O jucărie din multele jucării pe care le are fetița mea. La început, cum sunt toți copiii, mai ales la câțiva anișori, unele lucruri sunt mai greu de înțeles sau de acceptat. Însă ideea că alți copii de aceeași vârstă, mai mici sau mai mari, nu sunt la de norocoși ca alții, din diverse motive nu au părinți… Ei bine, ideea a făcut-o totuși să își doneze câteva jucării pentru aceștia. Pentru a le oferi poate un fel de alinare. Un strop de bucurie.

Anul trecut, chiar de Paște, s-a nimerit să fim toată familia în mașină când am făcut cumpărături pentru o astfel de casă de copii. Știind că cel puțin la plecare dintr-un astfel de așezământ ți se rupe sufletul, am rugat-o să mă aștepte în mașina, alături de soție. Era cald afară și copiii erau în curte. Se vedeau. Se auzeau. Au intrat în dialog cu mine de cum mă apropiam. Și fetița mea i-a auzit, i-a văzut. Am discutat de 2 – 3 ori de atunci despre ei.

Până anul acesta când cu vreo 10 zile înainte de Paște m-a rugat să-i dau câteva pungi. Pentru ce? Pentru că nu a mai fost nevoie să deschid discuția. Mi-a luat-o înainte. Și nu 1-2 jucării. A umplut câteva pungi. Și nu cu jucării stricate. Nu că ar avea așa ceva. Sincer, am rămas impresionat. Mi-a spus că sunt pentru copii. Că știu eu care.

Revenind la email

Era despre acei copii care au primit jucăriile și nu numai. Imagini cu ei cum se bucură de niște lucruri mărunte pentru noi, dar care schimbă mult în bine zilele acestor copii.

Am dăruit.

Vine Paștele. Fiți buni! Dăruiți!

Dacă ți-a plăcut Am dăruit și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: