Ce-și doresc femeile

Ce-și doresc femeile

Ce-și doresc femeile

Cine ştie?

S-au tipărit cărți ori s-au publicat online, inclusiv s-au făcut topuri în sensul asta. S-a vorbit enorm, s-au făcut filme (unul dintre ele destul de simpatic – ”What women want” cu Mel Gibson și Helen Hunt). Și totuși subiectul este practic inepuizabil și inevitabil după oricâte păreri se emit.

Întrebarea rămâne: ce-și doresc femeile?

Acum și întrebarea s-ar putea să fie aiurea, având în vedere că nu este formulată în mod evident de femei, ci de către bărbați. Care? Normal, cei care nu le înțeleg;)

Dar ce-și doresc bărbații?

De ce nu este atât de des auzită întrebarea ce-și doresc bărbații?

Poate pentru că majoritatea bărbaților rămân copii și continuă să se joace. Indiferent dacă au 20, 30 sau 50 de ani. Cu o telecomandă. Sau cu un joc pe telefon ori un Xbox/PS cu fotbal. Cu o mașinuța. Nu de jucărie, ci mai mare de data asta. Cu o pușcă pe paintball etc.

Iar dacă s-ar apuca cineva să facă un sondaj serios în rândul bărbaților în legătură cu ce-și doresc de la femei, poate că răspunsurile ar fi, nu neapărat în această ordine, dar le-am auzit de prea multe ori de-a lungul timpului:

  • Să fie frumoasă/să arate bine.
  • Să știe sa gătească, eventual să fie dispusă să învețe de la mama-soacră cum se face o mâncare adevărată.
  • Să fie cuminte și deșteaptă.
  • Iar cei chitroși (ăia care n-ar scoate o femeie la restaurant) ar completa cu ceva de genul să fie independentă financiar, adică să fie capabilă să-și achite nota de plată!
  • Alții mai “elevați” au învățat și o poezioară care reflectă, în opinia lor, chintesența aspirației masculine în materie de femei: “lungă-n craci și proastă-n draci”.
  • Alții, mai rafinați, dar nu departe de ultimii (ăia poeți) ar clama că vor “o doamnă în societate, o gospodină acasă și (evident, cum altfel) o curvă acasă (dar doar cu ei și încă ceva: să beneficieze de serviciile unei curve, dar nu și să plătească pentru acestea)”. Și dacă cele 3 ”calități” se regăsesc într-o singură femeie, adică 3/1, ca reclamele la șampon, cu atât mai bine, dacă nu…încă o justificare de a înșela:)))

Orice alt răspuns ai da în afara celor de mai sus, imediat vei fi catalogat de ceilalți bărbați ca …. cel puțin fraier.

Deci, ce-și doresc femeile?

Dar nu despre ce-și doresc bărbații era vorba, ci despre ce-și doresc femeile. Oare se aplică în oglindă ce-și doresc unii despre alți? Oare femeile își doresc doar un bărbat bine și cu un IQ care să nu se ridice peste medie, să fie undeva pe la genunchiul broaștei?

Acum ce ar înseamnă un bărbat bine/frumos?

O femeie frumoasă cam pentru majoritatea bărbaților este facil de definit: suplă, sâni mari și fermi, fund, picioare lungi și evident cu o fustă cât mai scurtă, dar cu tocuri cât mai lungi.

Revin, cum adică bărbat frumos? Că doar mai este și vorba din popor că bărbatul trebuie să fie doar un pic mai frumos decât…hai să nu-i pomenim numele. Să fie înalt, auzi destul de des. Ok. Cât de înalt? Să înțeleg că baschetbaliștii sunt preferații femeilor?

Atitudinea

Alte opinii vizează atitudinea. Aici nu ar mai conta înălțimea, ci sa fii hotărât, să știi ce vrei, să ai charismă. Hmmmm…

Simțul umorului

Ah, mai e ceva, cred că în 99% (minim) din femei își mai doresc ceva de la bărbați. Să fie amuzanți. Să aibă simțul umorului. Probabil că dacă ești un artist de stand-up comedy te califică în mod automat într-un Cassanova. Prea puțin probabil, însă.

Dacă privim puțin mai profund și mai puțin amuzant lucrurile, s-ar putea însă să punem cap la cap într-adevăr ce își doresc femeile. În primul rând sa fie înțelese. Cum așa? Simplu. Să aibă pe cineva care să le asculte în timp ce vorbesc (și nu să fie pus pe robot automat, la câteva vorbe ale ei el sa zică câte un “daaaa”), ci să poarte un dialog.

Apoi, cum nu toți suntem la fel (și ce bine este că suntem diferiți!) nu cred că putem generaliza, cu atât mai puțin absolutiza, sau întocmi o listă (oricât de lungă sau scurtă…altă discuție privind cât contează dimensiunea…) cu ce își doresc femeile.

Sunt femei care își doresc o aripă protectoare, un bărbat potent, doar financiar, cu bani, așa zisul bărbat care știe ce vrea, matur. Pe scurt, un sponsor, un bărbat care vrea sa le întrețină. Cât mai mult posibil. Însă cum tinerețea și frumusețea sunt trecătoare…

Sunt femei care își doresc carieră

Și atât. Eventual într-o multinațională. Nu au de gând să fie sluga vreunui bărbat, să aibă de-a face cu niște lucruri atât de vulgare cum ar fi spălatul și călcatul, gătitul, sau Doamne-ferește să mai apară și unul-doi copii. De parcă nu ar exista mașini de spălat, iar bărbatului i-ar cădea mâna din cot să-și calce singur cămașa…Că dorințele se mai schimbă în timp, că s-ar putea că mult visata carieră să nu le aducă mult visatele satisfacții, împliniri și ajung să se uite uneori cu jind (însă nu ar recunoaște în ruptul capului asta) la alte femei care sunt căsătorite, au copii și nu, nu sunt sclave…

Iar dacă ajung să se gândească că poate au greșit cu exclusivista carieră, problema este la ceasului biologic care nu stă în loc. Greu să mai găsești un bărbat peste 30 de ani. (E valabil și viceversa) Când ajungi la 40 de ani, șansele tind către zero. Deja sunt formate tabieturi, ai pretenții exagerate și inflexibile, formate idei preconcepute și mai greu cu orice compromis. Despre bebe….nu mai e suficient bărbatul, mai este nevoie de ajutor și din partea medicului. Și nu întotdeauna este suficient, din păcate.

Sunt femei care vor sa fie implicate în orice discuție despre arta, politică, istorie, științe etc. Au, doare, nu?

Și totuși, dacă vrem sa fim sinceri și noi bărbații și voi femeile, cred că ne dorim un partener în viață

În adevăratul sens al cuvântului. De încredere. Un prieten căruia poți să te confesezi. Un iubit care, să o spunem pe ce-a dreaptă, să fie bun și la pat. Oricât ne-am ascunde după deget (nu cel mijlociu) și am fi pudici, sexul contează. Atâta cât putem noi bărbații, că mai târziu avem timp sa ne dezvoltam și alte calități care sa compenseze impotența. Acest bau-bau care ne sperie tinerețea și ne face sa alergam din floare în floare, că dacă mâine rămânem în pană, fără combustibil și ne pare rău că nu am profitat;)

Deci, un partener alături de care să adormi cu plăcere și să te trezești zâmbind, alături de care să te bucuri când se bucură și să suferi când suferă, însă și una și alta din suflet.

Un partener alături de care sa bei cafeaua în fiecare dimineață la un croissant (sau fără), acasă sau în concedii, în țara sau oriunde pe afară.

Un partener care să te asculte și să îl asculți seara, după o zi de muncă, când luați cina împreună. Să aveți puterea și plăcerea să va dați sfaturi unul altuia, să va amuzați de diverse prostii, să va simțiți bine unul cu altul, să priviți împreună un film.

Un partener pe care să îl iubești și care să te iubească cu toată ființa ca în prima zi. Da, iubirea se întreține. Și încă o platitudine, dar adevărată, iubirea cu forța nu se face.

Un partener alături de care să-ți dorești să trăiești toată viața, să îmbătrânești frumos alături de el.

Dacă ți-a plăcut Ce-și doresc femeile și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: