Ardei copți cu brânză feta și vinete coapte cu pui

Ardei copți cu brânză feta și vinete coapte cu pui

Cum mai toată ziua a plouat și continuă încă, nu mi-a ars de ieșit pe undeva. Nici de încins grătarul în curte (sub umbrelă). Așa că m-am apucat să gătesc câte ceva. Ceva cu influențe din însorita și insolita bucătărie grecească: ardei copți cu brânză feta și vinete coapte cu pui.

Imaginile de mai jos sunt cum sunt, dar mirosul și mai ales gustul…din păcate fotografia încă nu le poate transmite.

Și cum nu o dată am fost întrebat cum le prepar, iar de fiecare dată trebuia să repet același lucru, de acum gata, pun rețetele online:

Ardei copți cu brânză feta

Ingrediente

  • Evident ardeii capia (câți doriți, totuși luați în calcul cam 2 bucăți de persoană)
  • Brânză feta, ca doar așa se cheamă, ardei copți cu brânză feta. Nu ardei cu urdă sau telemea. Câtă? În funcție de numărul de ardei și de cât de mari sunt. Orientativ, cam la 10 ardei vreo 3-400 grame
  • Mărunțișuri și după gust și dorință: ulei de măsline, verdeață (busuioc, cimbru, mărar, pătrunjel, coriandru), piper și capere

Cum îi prepar?

Întâi am copt ardeii la grătar. Se poate și la o tigaie ori plită. Apoi i-am decojit. După care am zdrobit brânza și o am amestecat-o cu ulei de măsline. Am pus verdeața de mai sus. Verdeață într-un fel de-a spune. Azi am folosit ceva cimbru și busuioc uscat. Cel din ghiveci abia a mijit. Dar mărarul era verde, proaspăt, foarte aromat. Piper după gust.

Ardeii i-am operat lateral. Am scos sâmburii punând la schimb brânza cu verdeață. Apoi i-am așezat într-o tavă, după o stropire cu ulei de măsline. Am râșnit pe deasupra niște piper din belșug. Am aruncat și câteva capere. La final i-am dat la cuptorul încins în prealabil pentru vreo 20 de minute.

Vinete coapte cu pui

Vinete coapte cu pui vinete coapte cu pui

Ingrediente

  • Clar e nevoie de vinete, iarăși după pofta și foamea fiecăruia;
  • Piept de pui pe care îl tăiem cubulețe (atenție la degețele);
  • Ardei gras roșu (pentru coloare și gust), dacă nu găsiți merge și un ardei capia de mai sus;
  • Cașcaval, brânză feta (că tot am luat pentru ardei), ceva verdeață (azi am folosit pătrunjel, ceapă verde și nițel usturoi la fel de verde), ulei de măsline, piper și lămâie.

Cum le prepar?

Vinetele le-am tăiat pe jumătate pe lungime, le-am crestat tot pe lungime, le-am uns cu ulei de măsline și le-am dat la cuptor (împreună cu ardeii).

Iar într-o tigaie am pus puiul, ardeiul gras (nu întreg, tot cubulețe), câteva picături (nu juma de sticlă) de ulei de măsline, piper (după gust) și ceapa roșie (uitasem de ea, de preferat mărunțită) și cam jumătate de tulpină (partea albă) dintr-un usturoi, cum altfel decât verde, până s-a rumenit puiul.

După ce vinetele de la cuptor s-au rumenit suficient, le-am scos și între crestăturile de care am amintit mai sus am montat ce am tras la tigaie, plus niște cubulețe de brânză feta, ulei de măsline și apoi iar la cuptor încă vreo 10 minute, iar când erau aproape gata am aruncat din belșug peste ele cașcaval ras și le-am mai lăsat la cuptor aproape un minut. La final, după ce le-am scos din cuptor le-am înverzit cu niște rondele de ceapă verde și pătrunjel tocat cât mai mărunt peste care am stors jumătate de lămâie.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut Ardei copți cu brânză feta și vinete coapte cu pui și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: