Iubiți-vă fain

Iubiți-vă fain

Dacă tot am vorbit despre ie, despre faptul că este a noastră, românească, frumoasă, de ce să nu vorbim și despre Dragobete, tot ceva al nostru.

Știu, la modă acum e Valentine᾿s Day. Sună mai cool decât… Dragobete. Și mai este și tendința la unii că tot ce este neaoș este câh. Mai ales de când unii au avut neinspirata alegere să creadă că dacă monopolizează și duc la extrem mândria de a fi român vor avea succes în alegeri. Dar politica este ultimul lucru de care voi discuta. Prea multe pasiuni. Prea multă antagonizare în societatea noastră.

Să revenim la Dragobete.

Păreri pro și contra

Unii bărbați consideră că este stupid să fie o zi a… îndrăgostirii. Am auzit argumentul la unii implicați într-o relație că oricum ei iubesc în fiecare zi deci nu este nevoie ca astăzi să cumpere flori. Sau să îi spună (și azi) iubitei că…o iubește.

Alții, pe același principiu nihilist, consideră că această sărbătoare a fost scoasă de la naftalină (de care nu știa mai nimeni până acum câțiva ani) tocmai ca o contrapondere la o sărbătoare care într-adevăr nu ne reprezintă, dar care e la modă. Așa cum e și Halloween-ul…

Iar alții sunt cu ochii scoși de cât trebuie să se scormonească prin buzunare, ba de Valentine᾿s Day (un pluș, o ciocolată, o floare, poate o cină în oraș), ba azi de Dragobete, unde mai pui ca vine 1 Martie, apoi 8 Martie. Iar dacă mai cauți mai multe despre această sărbătoare, informațiile sunt destul de contradictorii.

Vorba poetului… și totuși iubirea

Restaurantele sunt pline în aceste zile de îndrăgostiți.

Comercianții de mici suveniruri nu se plâng.

Domnișoarele și doamnele nu găsesc că este deplasat să le oferim o floare și privindu-le în ochi să le spunem sincer ”te iubesc!”

Iubiți-vă fain și de Dragobete!

Dacă ți-a plăcut Iubiți-vă fain și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

 

Comentarii Facebook

Un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: