Părinții Disney involuntari

Părinții Disney involuntari

childrens-birthday-756776_960_720Părinții Disney involuntari

Am discutat aici despre cine sunt părinții Disney și faptul că aceștia pot fi involuntar sau conștient.

În primul caz, părinților Disney li se pare absolut firesc comportamentul lor față de copii. Încearcă să compenseze timpul scurt pe care îl au de petrecut cu proprii copii. Repet, este vorba de părinții necustodieni. Cum? Prin faptul că micuților sau chiar adolescenților:

  • li se îndeplinesc aproape orice dorințe și aici mă refer de la cadouri în exces
  • libertate absolută a celor mici în a-și alege cât să se uite la TV, să butoneze telefonul, tableta sau consola de jocuri, dacă vor să piardă ore de somn
  • în nici un caz nu îi interesează temele de la scoală sau vreun proiect extrașcolar etc.
  • Singurul lucru care contează este distracția non-stop!

Acești părinți necustodieni sunt orice numai nu părinți. Educația, disciplina sunt concepte stranii, necunoscute pentru ei.

Iar cu cât nu își respectă programul de vizită (din varii motive), cu atât crește și sentimentul de vină al acestor părinți necustodieni. Dar  cred că prin acest răsfăț își răscumpără absența din viața copiilor.

Dacă mai este și cazul unor părinți necustodieni care sunt și de principiul „lasă să aibă că eu nu am avut”, atunci avem tabloul perfect. De ce nu este ok? Pentru că nu pe de o parte acest tip de părinți Disney nu fac diferența între satisfacerea nevoilor și satisfacerea dorințelor copiilor. A oricărei dorințe!

Un părinte bun nu este cel care oferă copiilor săi distracție non-stop. Fără cea mai mică implicare în educare, în ceea ce înseamnă creșterea responsabilă a copiilor, care vor ajunge să creadă că este suficient să își dorească ceva, iar acel ceva se va întâmpla, fără niciun fel de efort.

Nu mai discutăm de presiunea pusă pe celălalt părinte. Cel custodian, care este responsabil de creșterea zi de zi a copiilor. De sabotarea inconștientă a acestuia de către părintele necustodian. De faptul că se vor crea tensiuni, micuții făcând involuntar o comparație între părintelui custodian și cel necustodian. Care este văzut mai bine, mai distractiv, mai cool, decât primul care este lăsat astfel în a fi singurul cu adevărat responsabil.

Următorul articol destinat părinților Disney este dedicat celor care joacă acest rol în deplină cunoștință de cauză.

Dacă ți-a plăcut Părinții Disney involuntari și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: