Părinții Disney. Cine sunt aceștia?

Părinții Disney. Cine sunt aceștia?

childrens-birthday-570813_960_720Părinții Disney. Cine sunt aceștia?

La noi este mai rar cunoscut termenul. Însă de ceva timp, în special peste ocean, termenul a intrat în vocabularul comun. Cu referire la cazurile familiilor cu copii separate în urma unui divorț. Când părintele necustodian își răsfață în mod exagerat copii.

Așa cu știm, în urma unui divorț, copiii sunt încredințați unuia din părinți spre creștere și educare. Rare sunt situațiile când sunt mai mulți frați și aceștia sunt despărțiți. În sensul că unii sunt încredințați unui părinte, iar alții celuilalt.

Chiar dacă copilul este separat de unul dintre părinți, în cazul de față fiind vorba de un divorț, acesta simte o nevoie firească a ambilor părinți. Fiecare părinte are un rol important, dar în egală măsură în creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui copil.

Similar, în situația unei autorități tutelare comune, domiciliul copilului se stabilește tot la domiciliul unuia dintre părinți. Respectiv celui care va crește zi de zi copilul sau copii. Celălalt soț are un rol consultativ în deciziile majore și evident beneficiază și de un program de vizită. Mai lung sau mai scurt, care îl va respecta sau nu, dar aceasta este altă poveste.

Cum poate fi prezent un părinte necustodian în viața copilului dacă fizic este limitat doar la programul de vizită? De obicei acestea fiind weekend-urile o dată la două săptămâni și jumătate din vacanțe. În primul rând trebuie să păstreze comunicarea cu copilul și bineînțeles cu părintele custodian. Odată cu divorțul trebuie pus capăt oricărei animozități, rivalități, reproșuri din trecut între părinți. Interesul copilului este superior acestor certuri care nu vor duce la nimic constructiv.

Din păcate, în viața reală lucrurile sunt mai complicate

Iar cel puțin unul dintre părinții divorțați nu vrea să tragă o linie. Să accepte noua situație și după un timp (de preferat cât mai scurt) să înceapă o colaborare cu celălalt părinte. Pentru a ajuta la creșterea și educarea copiilor. Nu detaliez cauzele acestor frecușuri (uneori de-a dreptul răutăți!). Sunt multiple, dar toate greșite. Iar mai devreme sau mai târziu vor avea un impact psihologic și comportamental asupra celor care nu sunt vinovați. Asupra copiilor.

Revenind la termenul părinte Disney, așa cum spuneam este acel părinte care își vede mai rar copilul, respectiv cel necustodian. Nu cel care îndeplinește zi de zi meseria de părinte. Iar atunci când beneficiază de programul de vizită își copleșește copii cu cadouri și în principiu le îndeplinește acestora aproape orice dorință. De unde și explicația termenului, respectiv copilul se simte ca într-un parc de distracții Disneyland.

De ce acest comportament? Pe de o parte inconștient, dar există și latura intenționată. Data viitoare voi lua pe rând ambele situații.

Dacă ți-a plăcut Părinții Disney. Cine sunt aceștia? și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: