Primul trimestru de sarcină

Primul trimestru de sarcină

Primul trimestru de sarcină

Acum în cel de-al doilea trimestru de sarcină, pot să fac un scurt rezumat a poate celui mai dificil trimestru: primul!

Aventura găsirii unui doctor  specialist în obstetrică/ginecologie:

  • în care să ai încredere
  • care să aibă răbdare (și câtă răbdare trebuie să aibă!)
  • să monitorizeze toată perioada sarcinii, să poată fi găsit la nevoie (via telefon, email, mai nou whatsapp)
  • să fie chiar cel care asistă în timpul nașterii (“piața” abundă de povești mai degrabă negative, din păcate).

Apoi drumurile la cabinet

La clinica de recoltat tonele de analize.  Când zic tone nu glumesc. Mai ales cum este cazul nostru, când viitoarea mămică nu mai are 20 de ani.

Grijile, frământările, întrebările la care căutăm răspunsuri, vin la pachet și provocări pentru noi

În cazul meu, de exemplu găsirea înghețatei de zmeură în extrasezon, iarna, când doar prin supermarket-uri mai găsim, ah și nu orice înghețată cu fructe de pădure sau de zmeură cu altceva, ci doar de zmeură:))

Dar și alte probleme la care asistăm destul de neputincioși la adevăratele probleme ale viitoarei mămici (nesuportarea unor gusturi și mirosuri/, balonările, grețurile, vărsăturile etc).

Legat de gusturi/mirosuri. După primul trimestru încep să treacă, chiar și vărsăturile. Grețurile se mai ameliorează, însă soluția cu ronțăitul biscuiților nu a funcționat și pace. De ghimbir nu mai zic, mai ales în condițiile în care nu suporta nici măcar mirosul!

Într-una din zile, imediat după ce ambele (da, două, diferite, să fim siguri) teste de sarcină arătau cele două dungi roșii, semn ca “vine barza”, mi-am întrebat fetița în vârstă de nouă ani dacă își dorește un frățior. Moment priceless! Reacția micuței îmi va rămâne în albumul cu amintiri memorabile. Dintr-o dată s-a luminat la față și zâmbind ștrengar mi-a spus: “Tati, vreau un frățior! Sau o surioară! Orice ar fi, dar să fie!”. Ulterior, după ce am aflat și spus fetiței ca va avea o surioara…bucuria a fost parcă și mai mare.

Alt moment extrem de frumos a fost cel când ne tot codeam să le spunem unor prieteni de suflet vestea cea mare, în condițiile în care și ei își doreau un copil care “întârzia” să apară. Alt moment priceless! Soția mea: “Știi sunt însărcinată, dar nu știam cum să-ți spun, știi de ce…” Răspuns: “Mă bucur enorm, știu cât v-ați dorit. Nici eu nu știam cum să-ți spun, dar și eu am aceeași  veste – și eu tocmai am aflat că sunt însărcinată!”

Acum nu știu cât impact are prima eco, în care parcă vezi ceva, dar foarte neclar, însă poate cel mai emoționant moment este când auzi pentru prima dată bătăile inimii viitorului tău copil. Numai cei care știu despre ce este vorba probabil că înțeleg ce spun.

Până atunci să auzim numai de bine!

Legat de sarcină, poate te mai interesează articole ca:

Dacă ți-a plăcut Primul trimestru de sarcină și vrei să te țin la curent cu ce mai scriu, te invit să te abonezi la Newsletter.

Poți să urmărești și pagina de Facebook.

Sunt prezent și pe Instagram.

Comentarii Facebook
%d blogeri au apreciat: