Despre Jurnal și despre mine

Despre Jurnal și despre mine

Despre Jurnal și despre mine

 

Cine sunt

Numele meu este Cristian Petre și cea care mi-a dat ideea acestui blog este una dintre cele două fete ale mele. Cea mică.

Pentru mine este și o veritabilă capsulă a timpului. Blogul Jurnalul unui Tată și pagina de Faceboook cu același nume au debutat chiar din perioada sarcinii cu ce-l de-al doilea copil (2016).

Sunt mândru tată a două fete minunate. Cea “mare” are 13 ani, iar cea mică 3 ani.

 

Treizeci de ani

Foto: Dan Nichițiu pentru revista Copii și Părinți

Fiind o diferență așa mare între ele, când am aflat că voi fi a doua oară tată emoțiile au fost foarte puternice. Și am dorit să le împărtășesc. Pe acest blog. Unde veți găsi o poveste reală, cât se poate de personală. Despre a fi tată și nu numai.

Despre Jurnalul unui Tată

Despre jurnal și despre mine

Foto: Lucian Alin Photographer

Este în primul rând un blog despre universul copilăriei. Un jurnal pe care l-am început de când am aflat că voi fi a doua oară tată. Așa că am început să scriu despre asta. Despre evoluția sarcinii, apoi momentul nașterii celei de-a doua fetițe.

Știu, sunt multe bloguri asemănătoare, dar totuși diferite în acest sens. Avem deja un ocean întreg de bloguri de mame, iar eu mi-am propus să aduc o nouă perspectivă, cea a tatălui. Chiar dacă va fi subiectivă, fiind în primul rând vorba despre experiențele mele.

Este și o poveste de familie. Adulți și copii. Despre București și locurile în care călătoresc. Îmi place să scriu despre ceea ce cred. Despre viața de zi cu zi. Probleme și soluții. Despre diverse produse, evenimente, filme și cărți, alimentație, sport, istorie. Despre subiecte ale zilei, în special legate de copii și părinți.

Nu pretind că am răspunsuri la orice întrebare. Fiecare suntem diferiți. Avem căi diferite. Dar, dacă din călătoria împreună cu mine, voi ajuta și un singur tătic să fie mai bun, atunci voi fi mulțumit de finalitatea demersului meu. Iar Jurnalul unui tată nu va mai fi doar despre mine:)

Cred că orice tătic su viitor tătic a observat că majoritatea informațiilor online sau “clasicele” și vintage:) cărți sunt încă adresate aproape în exclusivitate mamelor. Dar lucrurile se schimbă și îmi propun să contribui și eu la această schimbare.

Pentru că din simpla ecuație Tată + Mamă = Copil, Tata nu ar trebui să fie o necunoscută

De când am plecat la drum cu acest proiect m-au ajutat și mă ajută în continuare și discuțiile cu mulți tați sau viitori tătici. Diversele evenimente și campanii la care particip și mă implic.

Pentru mine nu este zi să nu învăț lucruri noi din această meserie frumoasă și complicată, cea de a fi părinte. Începând din 2006, de când am devenit prima dată tată.

Mai multe despre mine?

Îmi place să scriu. Îmi place să învăț și experimentez lucruri noi. Și de a le aduce cu pasiune pe acest blog.

Și fiindcă este un jurnal online îmi doresc să îmi spuneți părerea ta despre ce am scris. Un comentariu aici (că ți-a plăcut au ba și mai ales ce anume), un like pe Facebook (pentru că sharing is caring).  

Iar cum o imagine spune o mie de cuvinte (dar tot prefer să scriu), sunt prezent și pe Instagram.

Să nu uit;)

Dacă vrei să te țin la curent cu ce scriu, poți să te abonezi la Newsletter.
Comentarii Facebook

2 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: